ČESTITAO ŠARANOVIĆU I KOPRIVICI

Pavićević: Velika opoziciona pobjeda

"Konačno su stvorene osnovne pretpostavke da se radi na uslovima za organizovanje prvih fer parlamentarnih izbora u Crnoj Gori iduće godine“, rekao je predsjednik Crnogorske
5757 pregleda 40 komentar(a)
Pavićević, Foto: Crnogorska
Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je poslanicima Demokratske Crne Gore, Danilu Šaranoviću i Momu Koprivici, na izboru za članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„Čestitam gospodi Šaranoviću i Koprivici i na izboru za članove Odbora i na velikoj opozicionoj pobjedi koja je ostvarena usvajanjem Briselskog plana, a sada i njihovim pozicioniranjem kao članova Odbora. Konačno su stvorene osnovne pretpostavke da se radi na uslovima za organizovanje prvih fer parlamentarnih izbora u Crnoj Gori iduće godine“, rekao je Pavićević.

Pavićević je napomenuo da sada očekuje i od drugih opozicionih političkih formacija koje, kako je kazao, žele savremenu Crnu Goru, da javno i u punom kapacitetu podrže rad Odbora.

„Ovo je velika šansa za Crnu Goru i nadam se da će i druge građanske snage u crnogorskoj politici podržati rad Odbora i aktivno učestvovati u procesima koji vode ka slabljenju uticaja DPS-a. Još jednom ističem i pozitivnu ulogu međunarodnih predstavnika koji su u ovom slučaju na djelu pokazali iskrenost u želji da i Crna Gora dosegne najviše standarde izbornog zakonodavstva koji se praktikuju u državama Evropske unije“, rekao je Pavićević.

Pavićević je kazao da će Crna Gora iskoračiti naprijed onoga trenutka kada "zajednička politička snaga DF-a i DPS-a" padne na ispod polovine podrške u biračkom tijelu.

„Danas smo korak bliže ka ostvarenju velikog političkog cilja svih emancipatorskih snaga u crnogorskoj politici, a to je da zajednička politička snaga DF-a i DPS-a padne na ispod polovine podrške među građanima Crne Gore. To je šansa za Crnu Goru i za svakog crnogorskog građanina. I za mene nema dileme, naredna godina će biti godina promjena na bolje“, zaključio je Pavićević.

Preporučujemo za Vas