DPS rovari po Crnogorskoj, odluku o Budvi odlažu

Kuda će ići Crnogorska vidjeće se narednih dana kada se očekuje odluka o budućnosti budvanske vlasti
6398 pregleda 22 komentar(a)
Pavićević na opozicionom skupu “Gotov je” (arhiva), Foto: Filip Roganović
Pavićević na opozicionom skupu “Gotov je” (arhiva), Foto: Filip Roganović

Politika koju vodi predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević suprotna je „interesima“ dijela stranačkih funkcionera i članova, a u stranci mu zamjeraju za “lutanje” oko učestvovanja u budvanskoj vlasti, približavanje Demokratama i njegove sve vidljivije blagonaklone poruke srpskom biračkom tijelu, saznaju “Vijesti”.

Otvoreni sukob između Crnogorske i Demokratskog fronta otvorio je upravo Pavićević, porukom da je on više uradio za dobro Srba i Srbije nego svi lideri Demokratskog fronta zajedno.

Uslijedio je rat saopštenjima, usljed koga su lokalni funkcioneri DF-a morali da se izvinjavaju kolegama iz Crnogorske.

Na Pavićevićevu stranu stao je bivši predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević koji je javno poručio da su napadi na Pavićevića podli i da čitavo Predsjedništvo Crnogorske podržava predsjednika partije.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, DPS je već krenuo u akciju da Pavićevića stavi pod svoju kontrolu, a to uključuje i pojedine članove Crnogorske u Budvi. On to nije potvrdio ni demantovao.

Podsjetimo da se Crnogorska DPS-u zamjerila najprije prošlog ljeta kada je odlučeno da stranka uđe u vlast sa opozicionim političkim partijama, umjesto da je ruši sa DPS-om. Sljedeća odluka koju u DPS-u nijesu zaboravili je odluka Crnogorske da izađe iz koalicije u kojoj su u Podgorici bili sa DPS-om. Ta odluka je bila pravdana izbijanjem afere “Koverta” jer je tada Pavićević poručio da ne žele da budu u savezništvu sa onima koji kupuju glasove i mandate i sa Demokratama i DEMOS-om odmah započeo proteste pod parolom “Gotov je”.

Indikativno je da napadi na predsjednika Crnogorske dolaze u momentu kada je skoro ozvaničen politički savez Crnogorske sa Demokratama Alekse Bečića. Ovaj savez se najavljuje kao građanski i emancipatorski za Crnu Goru, a imajući u vidu nedavnu podršku EU za usvajanje Briselskog plana u Skupštini Crne Gore, stiče se utisak da je obezbijeđena i međunarodna podrška.

Više sagovornika reklo je “Vijestima” da “spavači” DPS-a u Crnogorskoj žele momentalni izlazak te partije iz vlasti u Budvi, dok Pavićević insistira na ostanku.

Kuda će ići Crnogorska, vjerovatno će se vidjeti već narednih dana kada se očekuje konačno odlučivanje o budućnosti budvanske vlasti. Iako je najavljeno održavanja stranačkog sastanka za početak ove sedmice, nikako da se odredi termin, kada će se članovi ove političke partije sastati i odlučiti da li će ostati u budvanskoj vlasti.

Bonus video: