Demokrate Kotor: Situacija u lokalnoj upravi se normalizuje samo po mjerilima DPS

Prema riječima Demokrata, jedino mjerilo DPS-a za normalno je služenje neistinama, kršenje zakona i simuliranje života i rada
979 pregleda 2 komentar(a)
Demokrate Kotor
Demokrate Kotor

Situacija u lokalnoj upravi u Kotoru se normalizuje samo po mjerilima Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz DPS-a je ranije saopšteno da je Opština Kotor, nakon populističke bivše vlasti, počela normalizaciju rada svih službi, a prije svega se normalizovala komunikacija sa sugrađanima.

U reagovanju kotorskog odbora Demokrata navodi se da, kada lokalni DPS kaže da se situacija u lokalnoj upravi i gradu normalizuje, mogu samo da konstatuju da se normalizuje „po njihovim mjerilima“.

Prema riječima Demokrata, jedino mjerilo DPS-a za normalno je služenje neistinama, kršenje zakona i simuliranje života i rada.

„Kotorska pajser brigada, od milošte zvana DPS i sateliti, nije ni u čemu zaslužila odgovor bilo koga ozbiljnog u Crnoj Gori, njima će odgovor na sve navode dati Upravni sud pred kojim je gotovo deset tužbi za njihova postupanja“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je legalna vlast na čelu sa predsjednikom Vladimirom Jokićem formirala preduzeće za prečišćavanje otpadnih voda zajedno sa opštinom Tivat, i da ono funkcioniše.

Demokrate podsjećaju i da je posao rekonstrukcije bazena u nadležnosti Vlade „i da od obilazaka bazena pravnika na privremenom boravku u kabinetu predsjednika opštine nema nikakve koristi, osim ako ne pronađe neki novi pajser za period kada ga upravni sud iseli iz kabineta“.

„Sve odluke koje ste donijeli u Skupštini, od budžeta pa nadalje. su bile pripremljene od nezakonito smijenjenje uprave i nijesu usvajane samo zato što ste gospodo iz DPS-a zajedno sa svojim javnim i tajnim pomagačima, koji se ovih dana sve više otkrivaju na sastancima skupštinskih odobora i u kabinetu, opstruirali rad SO Kotor i držali grad u blokadi“, tvrde Demokrate.

U toj partiji se, kako su kazali, ponekad zapitaju da li je moguće da u DPS-u toliko nemaju stida da govore o normalizaciji grada koji su vodili gotovo tri decenije.

„Upravnoj inspekciji smo prijavili kršenje zakona od strane pravnika (Željka) Aprcovića i to predstavili javnosti, zato što smo sigurni da će vaša drugarica Suzana Pribilović sve uraditi da to ne sankcioniše“, kaže se u reagovanju.

Demokrate su poručile da će, bez obzira na to, javnosti nastaviti da ukazuju na sve nezakonitosti.

„Što se tiče vaših navoda o potrošenim stotinama hiljada eura, vojsci ljudi, obilnim apanažama, zastrašivanju i revanšizmu, nećemo vam reći ono što zaslužujete, ne zbog vas, nego zbog našeg dostojanstva, jer ako nas spustite u blato imaćete prednost domaćeg terena. Dovoljno je samo da kažemo da ne govorite ni jednu jedinu istinitu riječ“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: