Vujović: Vuksanović je kandidat građanske Crne Gore

On je naglasio da je za Vuksanović jedini protivkandidat kandidat DPS-a, partije koja je svojim političkim djelovanjem osiromašila većinu građana, a obogatila uzak krug privilegovanih pojedinaca.
94 pregleda 151 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ivan Vujović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 11.03.2018. 16:17h

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je funkcionere Građanskog pokreta URA da ne napadaju Draginju Vuksanović, jer im, kako su naveli, ne može politika Demokratskog fronta (DF) biti bliža od stavova i njenih dosadašnjih zalaganja za građansku i evropsku Crnu Goru.

Građanski pokret URA pozvao je ranije danas SDP da pokaže političku širinu i odgovornost prema građanima Crne Gore i povuče najavljenu predsjedničku kandidaturu, kako bi opozicija zajedničkim snagama pobijedila Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Član predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović, kazao je da je Vuksanović kandidat građanske Crne Gore.

Ona je, kako je naveo, svojim političkim djelovanjem i programskim zalaganjem za očuvanje ustavnih i spoljno-političkih dostignuća Crne Gore i oštre kritike pogubne politike DPS-a i rasprodaje resursa građana Crne Gore jasno je to potvrdila u svom dosadašnjem političkom djelovanju.

„Takva zalaganja Vuksanović dijele i birači Pokreta URA. Zato čudi gruba i neodmjerena reakcija Adžića“, navodi se u reagovanju Vujovića.

On je poručio da SDP neće doprinositi opozicionom prepucavanju.

„Ali imamo pravo i obavezu da kažemo da ne možemo da podržimo kandidata čiji je pokret Otpor beznađu bio konstituent DF-a na oktobarskim izborima, i o kome nas niko nije konsultovao. To ne podržavaju ni birači Pokreta URA, pa time čudi ovako grubi stavovi Adžića“, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, ne mogu Cetinjanima ni drugim građanski opredjeljenim biračima Pokreta URA politička zalaganja DF-a biti bliža od principa građanske Crne Gore. „Jednom su im to birači pokazali kada su bili dio koalicije Ključ“.

„Pozivamo i Adžića i druge funkcionere Pokreta URA da, suprotno svojim programskim načelima, ne napadaju Vuksanović, jer im ne može politika DF-a biti bliža od stavova i njenih dosadašnjih zalaganja za građansku i evropsku Crnu Goru“, poručio je Vujović.

On je naglasio da je za Vuksanović jedini protivkandidat kandidat DPS-a, partije koja je svojim političkim djelovanjem osiromašila većinu građana, a obogatila uzak krug privilegovanih pojedinaca.

„Mi cijenimo (Mladena) Bojanića, ali u obavezi smo prema građanima da kažemo da se ne slažemo sa njegovim političkim stavovima i činjenicom da su ti stavovi najbliži politici DF-a“, istakao je Vujović.

On je dodao da grubi i neodmjereni napadi Adžića „ne mogu zamagliti iznenađenje građanima i biračima Pokreta URA kako je moguće da im je politika DF-a bliža od zalaganja Vuksanović za građanske i evropske vrijednosti“.

Bonus video: