DPS: Opozicija da prevaziđe animozitete, obmane zamijeni istinom, a nerad radom...

U DPS-u ističu da su uvjereni u pobjedu aktuelne vladajuće koalicije na sljedećim izborima, zbog kako ocjenjuju, napretka koji je Crna Gora napravila u proteklom periodu
1217 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

DPS poziva crnogorsku opoziciju da, zarad većeg cilja i interesa crnogorskog društva, budu odgovorni, prevaziđu međusobne animozitete i svađe, da obmane zamijene istinom, nerad radom, a mržnju dobrom namjerom, najprije prema crnogorskom društvu, saopšteno je iz te stranke.

Oni su istakli da stalni pozivi vladajuće koalicije opoziciji da prekine bojkot nisu bili uzaludni te da ih sada čekaju da im se pridruže u Odboru.

"Suštinski to je pobjeda naše politike, koja ima za cilj da unaprijedi društveni i politički ambijent u državi. Ipak, aktivan odnos crnogorske opozicije prema institucijama koje su do nedavno bojkovali, najava je drugačijeg odnosa naše konkurencije prema politici, što nas raduje jer označava pobjedu demokratije na crnogorskoj političkoj sceni

Ovim putem pozivamo opoziciju da pristupi radu Odbora, u okviru koga su, u skladu sa preporukama međunarodnih institucija, vladajuća većina, predstavnici nevladinog sektora i akademske zajednice već pripremili napredna zakonska riješenja. Pozivamo opoziciju da ostavi po strani međusobne animozitete i komplekse u odnosu na DPS, zarad višeg i važnijeg cilja. Pozivamo opoziciju da ne opstruira proces unaprijeđenja izbornog ambijenta, jer će na taj način samo sebe izolovali iz političkog takmičenja, kao što su već sebe nizom neodgovornih poteza, izmjestili iz kruga ozbiljnih društvenih činilaca. Vjerujemo da bi pokušaj opozicije da izbjegne rad na poslu koji je vladajuća većina, sa predstavnicima NVO-a i akademske zajednice, a u stalnoj komunikaciji sa međunarodnim partnerima u ovom procesu, dovela na ozbiljan nivo, crnogorska javnost tumačila kao neodgovornost i strah od izborne provjere", saopšteno je iz iz Demokratske partije socijalista.

U DPS-u ističu da su uvjereni u pobjedu aktuelne vladajuće koalicije na sljedećim izborima, zbog kako ocjenjuju, napretka koji je Crna Gora napravila u proteklom periodu.

Dodaju da će unaprijeđeni izborni ambijent samo potvrditi "demokratičnost naših pobjeda, i istovremeno, eliminisati sve alibije naše opizicije za njihove poraze".

"Zato pozivamo crnogorsku opoziciju da, zarad većeg cilja i interesa crnogorskog društva, budu odgovorni, prevaziđu međusobne animozitete i svađe, da obmane zamijene istinom, nerad radom, a mržnju dobrom namjerom, najprije prema crnogorskom društvu", zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Bonus video: