Kajošević: Dan opštine Tuzi je trebao ostati 15. decembar

"Ali kako u životu tako i u politici moramo znati poštovati istoriju, cijeniti sadašnjost! Ne smeta nam 1. septembar ali nije dobro takve odluke donositi na način na koji ih je aktuelna vlast donijela. Za takve odluke mora postojati najširi konsenzus. Ovako moramo iskazati naše nezadovoljstvo jer ovakvi datumi moraju biti naša obaveza da svi slavimo a ne da se preglasavamo"
971 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Odbornik DPS-a u SO Tuzi, Elvir Kajošević ocijenio je da je 15. decembar kao dan oslobođenja grada od fašizma dan koji nije trebalo mijenjati kao dan opštine.

"U istoriji postoje datumi koji se ne smiju ni zaboraviti ni zanemariti. Dan kada je poražen fašizam je sigurno jedan od njih. Zbog tog 15. decembra, dana kada su Tuzi oslobođene od fašizma, mi danas ne prisustvujemo sjednici jer smatramo da je to datum koji nije trebalo mijenjati, bez potpune saglasnosti svih odbornika u lokalnom parlamentu", oscijenio je Kajošević.

On dodaje da se oni ipak ponose 1. septembrom jer je "DPS bio taj koji je sa svojim partnerima donio odluku da Tuzi dobiju status opštine".

"Ali kako u životu tako i u politici moramo znati poštovati istoriju, cijeniti sadašnjost! Ne smeta nam 1. septembar ali nije dobro takve odluke donositi na način na koji ih je aktuelna vlast donijela. Za takve odluke mora postojati najširi konsenzus. Ovako moramo iskazati naše nezadovoljstvo jer ovakvi datumi moraju biti naša obaveza da svi slavimo a ne da se preglasavamo".

Kajošević je poručio da zbog načina donošenja ovakvih odluka odbornički klub DPS-a neće prisustvovati današnjoj sjednici, iako, dodaje, vjeruju da će Opština Tuzi nastaviti dobru saradnju sa Vladom i Glavnim gradom.

"Vjerujem da nijesmo zaboravili 15. decembar, vidimo se na zajedničkoj proslavi", poručio je Kajošević.

Bonus video: