Abazović se sastao sa Perovićem: Svađe koriste samo DPS-u, građani hoće dogovor

Iz Građanskog pokreta URA su saopštili i da je ta partija ostala privržena Sporazumu za budućnost
4654 pregleda 21 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: URA
Sa sastanka, Foto: URA
Ažurirano: 02.09.2019. 11:42h

Jedan od lidera pokreta „Odupri se“ Džemal Perović, sastao se sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem sa kojim je razmotrio trenutnu političku situaciju i poziciju u kojoj se nalaze opozicione partije u svjetlu formiranja novog odbora za reformu izbornog zakonodavstva, saopšeno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije kažu da postojeća atmosfera unutaropozicionih svađa pogoduje jedino DPS-u i da je zadnji trenutak da se stane na kraj sa takvom praksom i za trezvenim ponašanjem jer građani hoće dogovor.

„Izborni sistem u Crnoj Gori mora doživjeti korjenitu reformu jer sa instuticijama poput Agencije za sprječavanje korupcije, Vrhovnog i specijalnog državnog tužilaštva, Radiotelevizijom Crne Gore, Državnom izbornom komisijom i mnogim drugim nema govora o slobodnim i fer izborima“, poručili su Abazović i Perović sa sastanka.

Iz Građanskog pokreta URA su saopštili i da je ta partija ostala privržena Sporazumu za budućnost na koji su stavili potpis pred preko 20 hiljada građana i da ih to dodatno obavezuje na odgovornost.

Iz URE zaključuju i da su Abazović i Perović na sastanku bili jednoglasni u poruci da nema svrhe učestvovati u izborima ako oni ne budu slobodni i ako u međuvremenu ne dođe do korjenitih reforma postojećih izbornih uslova i Vlade građanskog jedinstva, shodno Sporazumu, najkasnije do 01.12.2019. godine.

Bonus video: