Demokrate: Briselski plan DPS-u aktivirao komplekse, a afera "Stanovi" pojačala groznicu

Demokrate dodaju da je bojkot imao za rezultat ono od čega su oni najviše strijepili - pritisak međunarodne zajednice
1250 pregleda 4 komentar(a)
Sa jednog od skupova Demokrata, Foto: Demokrate
Sa jednog od skupova Demokrata, Foto: Demokrate

"Nakon afere Koverat i ovih dana aktuelne afere Stanovi, DPS, u svom saopštenju, govori o napretku koji je Crna Gora napravila u proteklom periodu. Ne možemo, a da se ne zapitamo: otkud im toliko cinizma? Umjesto što, ničim izazvani i ni od koga pozvani, dijele savjete opoziciji šta i kako, bolje im je da su od nekoga sami potražili savjet kako da se povrate od političkog nokauta koji su doživjeli pritiskom međunarodne zajednice da prihvate Briselski plan", navodi se u reagovanju Demokrata.

Oni dodaju da za crnogorsko društvo nema većeg cilja od realizacije Briselskog plana.

"Zahvaljujući Briselskom planu fokus Odbora neće biti na fasadi i kozmetici, već na kreiranju suštinskih rješenja za korjenitu reformu izbornog sistema. Izborne krađe više neće biti nagrađivane, već kažnjavane. Umjesto toga, oni rade ono što najbolje umiju - obmanjuju kako je, tobože, sada neko iz opozicije prekinuo bojkot. Bojkot su prekinuli samo oni sa kojima su 2007. usvojili Ustav, a 2014. izborne zakone, a svi ostali njihovi stalni pozivi opoziciji da prekine bojkot, kao što i sami znaju, nisu urodili plodom."

Demokrate dodaju da je bojkot imao za rezultat ono od čega su oni najviše strijepili - "pritisak međunarodne zajednice da oni naznače granicu svojim izbornim nepočinstvima, što se i dogodilo prihvatanjem Briselskom plana, čiji naziv ne smiju da prevale preko usta".

"Razvili su uslovni refleks: kad god im neko pomene Briselski plan, oni se razbjesne i, u bijesu, krenu da plasiraju neistine. U posljednjem saopštenju, čak, svoju očevidnu kapitulaciju, koja se ogleda u obaranju Gvozdenovićevog plana za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva, pokušavaju da predstave kao pobjedu njihove politike. Šta reći, osim: uvijek tako pobjeđivali! Jasno je da je to psihološka strategija uz pomoć koje pokušavaju da se izbore sa traumom izazvanom Briselskim planom. Dobro je ako su na vrijeme prepoznali da im Briselski plan aktivira komplekse, zna se da je rana dijagnostika ključ brzog izlječenja", piše u reagovanju.

"Isto tako, što prije budu shvatili i prihvatili da je prošlo vrijeme kada su izborni ambijent mogli da kreiraju kako im volja, a da za to, pritom, imaju podršku iz opozicionih redova, to će biti bolje za njih i lakše će se izboriti sa po njih kobnim posljedicama Briselskog plana. Neće vam pomoći ni sluge sa kojima želite izazvati razmirice u opoziciji. Pročitani ste i raskrinkani. Bolje bi bilo da sagledate sopstvene redove koji su urušeni nakon trijumfa Briselskog plana i afere Stanovi. Sve veći broj vaših članova se pita sa kojim pravom ste privilegovanim pojedincima koji imaju nekoliko stanova i kuća dodijelili još po jedan stan ili značajan stambeni kredit. Očigledno je u maloj bari puno krokodila, tj. puno apetita, a nedovoljno stanova i stambenih kredita. U groznici su dobitnici stanova, jer osjećaju gnijev vaših izigranih funkcionera, a slijede i prijave i revizije", zaključuje se.

Bonus video: