Albanska alternativa: DPS Tuzi pokazao da je protiv Markovića, Đukanovića...

"Javno su pokazali da su protiv premijera Markovića, koji je povodom praznika primio rukovotsvo i čestitao Dan Opštine, protiv Vlade, koja je na osnovu zakona, dala Saglasnost da Dan opštine bude 1. septembar"
5325 pregleda 3 komentar(a)
Albanska alternativa, Foto: Facebook
Albanska alternativa, Foto: Facebook

Opštinski odbor DPS Tuzi pokazao je da su protiv premijera Duška Markovića, predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ministarke javne uprave Suzane Pribilović i i gotovo svih iskrenih albanbskih najviših zvaničnika iz regiona, saopšteno je iz Albanske alternative.

Iz te partije su reagovali na navode odbornika DPS-a u SO Tuzi, Elvira Kajošević koji je ocijenio da je 15. decembar kao dan oslobođenja grada od fašizma dan koji nije trebalo mijenjati kao dan opštine.

"Opštinski odbor DPS-a Tuzi, nastavlja sa svojom starom navikom, to jest podjelama. Misle da građani Malesije i šire ne znaju da unutar odbora, zapravo podjele su im osnov djelovanja, jer su im "posebni seoski i vjerski kriterjumi", recimo ko treba da bude predsjednik, što na djelu pokazuje da su zapravo antiopštinski i antidržavni element", navodi se u reagovanju.

Dodaju da je OO DPS Tuzi zadnjom izjavom i bojkotom svečane sjednice, kada se obilježava Dan Opštine javno pokazao "da imaju posebnu logiku, i da su protiv opštine Tuzi".

"Javno su pokazali da su protiv premijera Markovića, koji je povodom praznika primio rukovotsvo i čestitao Dan Opštine, da su protiv Vlade Crne Gore, koja je na osnovu zakona, dala Saglasnost da Dan opštine bude 1. septembar, kada su Tuzi postali punopravna Opština na osnovu zakona koji je Vlada usvojila. Pokazali da su protiv ministarke Pribilović, koja je zajedno sa drugim zvaničnicima uvelicala svečanu sjednicu povodom Dana Opštine".

Iz Albanske alternative dodaju da je OO DPS Tuzi "pokazao da je i protiv predsjednika, Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, i gotovo svih iskrenih albanbaskih najviših zvaničnika iz regiona koji su poslali telegrame".

"Jako nam je žao, što mladi političari DPS-a Tuzi potpisuju ovakve izjave, pripremljene od njihovih mentora, koji su svojim činom dotakli dno, a pogotovo stavom o antifašizmu. Svima je paznato da su te iste, koji su svojim djelovanjem i podjelama na razne načine, koje su proizveli u Malesiji zadnjih nekoliko godina, građani 3. marta zajedno sa njihovim poslušnicima poslali gdje im je mjesto", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: