Albanska Alternativa: Ostavite se pokušaja manipulacije i podjela u Malesiji

U Albanskoj Alternativi ocjenjuju da odbor DPS-a u Tuzima, svjesno ili ne, ne poštuje odluke Vlade Crne Gore
1260 pregleda 2 komentar(a)
Albanska Alternativa, Foto: Albanska Alternativa
Albanska Alternativa, Foto: Albanska Alternativa

Albanska Alternativa poručila je odboru DPS-a u Tuzima i njihovim "poslušnicima" da se ostave pokušaja manipulacije i podjela u Malesiji, jer ih, kako su kazali, "svi odlično znaju".

Oni su reagovali na posljednje saopštenje odbora DPS u Tuzima.

"DPS Tuzi nastavalja da sanja, istom dinamikom kao i prije martovskih izbora. Građani Malesije su im taj “lijep” san uskratili, naravno zasluženo, a sada im je ostalo da gledaju satirične serije, da bi sebi vratili raspoloženje. Skoro deceniju su vodili Tuzi, i to istim izbornim programom, a svi znaju da nema nijednog kapitalnog projekta u njihovom mandatu, ali izgleda i Vlada je bila svjesna njihove sposobnosti ili nijesu tražili, a sad odjednom Tuzi su pravo gradilište! Što se tiče Dana Opštine, pokazuju činjenice, to jest prisustvo i čestitke gotovo svih najviših zvaničnika i institucija, diplomatskog kora u Crnoj Gori, država regiona i vjerskih zajednica. A da ne pričamo o centralnom događaju u centru Tuzi gdje su prisustvovali hiljade ljudi, i sa oduševljenjem slavili zajedno, što je po prvi put na ovom nivou organizovano", saopštili su iz Albanske Alternative.

Ocjenjuju da odbor DPS-a u Tuzima, svjesno ili ne, ne poštuje odluke Vlade Crne Gore.

"Pokažite podatak, da je Vlada Crne Gore dala saglasnost na bilo koji drugi datum osim 1. septembar kao Dan Opštine jer uporno obmanjujete da smo nešto mijenjali. Vi gospodo, izgleda da nijeste svjesni ali Vašim odnosom ne poštujete odluke Vlade Crne Gore. Vaš bojkot dana opštine je isto kao kada bi Vaša centrala bojkotovala 21. maj, ali na žalost kao što ima na nivou države one koji bojkotuju 21. maj, imamo i mi u Tuzima slične koji su protivnici svoga mjesta. Nadali smo se da smijenjeno rukovodstvo DPS Tuzi neće imati više uticaja u pokušaju razdora i podjela. Slavićemo i 15. decembar kako smo i statutom definisali, ali ne znam da li će biti mjesta za vas, jer taj datum ne priznaje ni “moderne fašiste” koji dijele građane na lokalno i vjersko kao vi. I na kraju, preporučujemo da nastavite pratiti epizode “Lud, zbunjen, normalan” ako budu trajale toliko dugo koliko ćete biti opozicija, a za naredne 10 godina Vam garantujemo sadašnji status", zaključuju iz Albanske Alternative.

Bonus video: