Demokrate: Nema i neće biti dila sa DPS-om

Koprivica je kazao da je raniji rad Odbora za izbornu reformu “pravno defektan”
4544 pregleda 51 komentar(a)
Koprivica sa partijskim kolegom Nevenom Gošovićem, Foto: Boris Pejović
Koprivica sa partijskim kolegom Nevenom Gošovićem, Foto: Boris Pejović

Član Odbora za reformu izbornog zakonodavstva i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica, ocijenio je da sve što je do sada rađeno u tom tijelu bez opozicije mora biti odbačeno, jer je “pravno defektno i politički nelegitimno”.

On nije precizirao da li će se Demokrate odazvati pozivu za sastanak koji je inicirala liderka SDP-a kako bi se usagalasio nastup opozicije prema DPS-u. Ponovio je više puta iznijet stav demokrata da će se on i Danilo Šaranović, kao članovi Odbora, odrediti prema pomenutom pozivu, “a u odnosu na rješenja za prve fer, slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore”.

Koprivica je kazao da će sa Šaranovićem prisustvovati sjednici Odbora zakazanoj za 11. septrembar, radi poništenja planova DPS-a i osiguranja realizacije Briselskog plana.

“Nastavak rada i učešće na sjednici zavisiće od učešća ostalih predstavnika opozicije, pri čemu nas uopšte ne interesuje stav Demokratskog fronta. Dakle, doći ćemo na sjednicu i napustiti je ukoliko ostatak opozicije ne uzme učešće”, kazao je Koprivica.

Istakao je da Demokrate imaju rješenja za eliminaciju izbornih krađa DPS-a i slobodno izražavanje volje građana, koja su “najkraći put do izborne pravde”, ne navodeći o čemu je riječ.

Povodom optužbi da njegova partija sarađuje sa DPS-om, na čemu insistira Demokratski front, Koprivica je kazao da “sa DPS-om dila nikada nije bilo niti će biti, jer je to pitanje časti”.

On je istakao da ih optužuju “oni koji godinama unazad sarađuju sa DPS-om i koji opozicionim biračima svake godine, unazad dvije decenije nude pobjedničke platforme, od kojih je svaka bila gubitnička”:

“Optužuju nas oni koji su sa DPS-om 2014. godine izglasali izborne zakone koji i sada važe, a koji su omogućili DPS-u da pokrade izbore 2014, 2016, 2017 i 2018. godine. Optužuju nas oni koji su prihvatili plan DPS-a, formirali radnu grupu sa DPS-om, a odbili opozicioni plan koji je prvi put u istoriji dobio međunarodnu podršku”.

On navodi da su “Demokrate za jedan dan uradile više za opoziciju, nego lideri DF-a u cijeloj političkoj karijeri”.

“Ako smo satjerali DPS u ćošak i imamo istorijsku mogućnost da prečistimo biračke spiskove, potpuno reformišemo i oslobodimo uticaja vlasti Agencije za sprečavanje korupcije, Državne izborne komisije, RTCG, izbijemo iz ruku ministarski aktivizam, partijska zapošljavanja, socijalna davanja, flomastere i ostale izborne mahinacije, jasno je da je u pitanju potpuno demontiranje režima”, kazao je Koprivica “Vijestima”.

Bonus video: