SASTAO SE SA AMBASADORKOM I DELEGACIJOM

Husović: Raduje nas dolazak novih investitora iz Turske

“Očekujemo da će Crna Gora postati prva naredna članica Evropske unije, čime se pospješuje veliko interesovanje investitora iz Turske", istakla je Ozan
835 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Bojana Čupić
Sa sastanka, Foto: Bojana Čupić
Ažurirano: 04.09.2019. 15:07h

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović razgovarao je danas sa delegacijom Ambasade Republike Turske koju je predvodila ambasadorka Songul Ozan.

On se zahvalio na posjeti i posebno na odnosu ambasade na čelu sa ambasadorkom Ozan u unapređivanju saradnje između Crne Gore i Turske.

“Veoma smo zadovoljni intezitetom saradnje države Crne Gore sa državom Turskom. Naši partnerski odnosi su za rezultat imali značajnu saradnju u svim oblastima a posebno oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja i zdrastva. Svjedoci smo da svakodnevno imao nove investitore iz Turske i to nas posebno raduje”, kazao je Husović.

Ambasadorka Ozan je zahvalila na toplom prijemu i zahvalila na iskrenoj i prijateljskoj podršci u uspostavljanju dobrih odnose između dvije države.

“Očekujemo da će Crna Gora postati prva naredna članica Evropske unije, čime se pospješuje veliko interesovanje investitora iz Turske. Iako je već prisutan zavidan nivo kapitala iz Turske u Crnoj Gori, očekujemo da se taj nivo značajno povećati u narednom periodu”, istakla je Ozan.

Sastanku su prisustvovali i Bleda Kacar – zamjenik ambasadora, Cetin Cem Birsay – prvi sekretar ambasade, Ozgur Kilic – savjetnik za unutrašnje poslove ambasade, Derya Koc – savjetnik za trgovinske ambasade, Gulten Begun Tuc – drugi sekretar ambasade, kao i savjetnici potpredsjednika Vlade za regionalni razvoja Admir Adrović, Mirsad Nurković, Mirsad Azemović i Amer Nokić.

Preporučujemo za Vas