Pejović podnio tužbu Upravnom sudu

Skupština Crne Gore konstatovala je 1. marta ostavku Pejovića, koji je 22. februara podnio ostavku na mjesto člana Vlade Crne Gore iz, kako je naveo, moralnih razloga
174 pregleda 18 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović
Aleksandar Andrija Pejović
Ažurirano: 09.03.2018. 11:51h

Aleksandar Andrija Pejović podnio je tužbu Upravnom sudu na odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) kojom je njegov angažman na funkcijama ministra evropskih poslova, glavnog pregovarača i ambasadora u Misiji u Briselu ocijenjen kao konflikt interesa.

Kako je iz Upravnog suda potvrđeno Vijestima, Pejovićeva tužba je zavedena i u tu ustanovu stigla je juče.

Skupština Crne Gore konstatovala je 1. marta ostavku Pejovića, koji je 22. februara podnio ostavku na mjesto člana Vlade Crne Gore iz, kako je naveo, moralnih razloga.

"Kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući djelovanje crnogorskih institucija, odlučio sam da postupim na ovaj način kako bih relaksirao Vladu i sebe lično pritiska koji je nastao nakon donošenja odluke Agencije za sprječavanje korupcije (ASK)", naveo je tada Pejović.

ASK je 19. februara utvrdila da je Pejović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, jer je suprotno Ustavu Crne Gore istovremeno imao status ambasadora.

Bonus video: