Pripadnici osmog kontigenta VCG stigli u Avganistan

"Time Crna Gora pokazuje da je posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu na globalnom nivou i da ulaže napore kako bi pokazala da je ravnopravan saveznik u društvu najrazvijenijih država - članica NATO“
122 pregleda 3 komentar(a)
kontigent vojske crne gore, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
kontigent vojske crne gore, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 09.03.2018. 12:55h

Pripadnici osmog kontingenta Vojske Crne Gore (VCG) u misiji Resolute Support, stigli su u Avganistan, gdje je u toku primopredaja dužnosti sa sedmim kontingentom.

Ministar odbrane, Predrag Bošković, je tokom ispraćaja, istakao značaj angažovanja pripadnika VCG u međunarodnim mirovnim misijama.

„Time Crna Gora pokazuje da je posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu na globalnom nivou i da ulaže napore kako bi pokazala da je ravnopravan saveznik u društvu najrazvijenijih država - članica NATO“, rekao je Bošković, saopšteno je iz Ministarstva.

On je naglasio da vojnici uvijek moraju imati na umu da nose uniformu i obilježja VCG i da ih rad kolega, koji su prethodno bili angažovani u misiji, obavezuje na poštovanje najviših standarda u izvršavanju dodijeljenih zadataka.

Komandant osmog kontingenta, Vlado Bulajić zahvalio se na ukazanom povjerenju i naglasio da su učesnici misije privrženi strateškim opredjeljenjima Crne Gore i Vojske u doprinosu održavanju stabilnosti u tom dijelu svijeta.

„Poslije šest mjeseci zahtjevne obuke, sa sigurnošću mogu reći da je osmi kontingent spreman da odgovori svim zadacima tokom realizacije misije, onako kako to dolikuje pripadnicima VCG, promovišući patriotizam, vojnu tradiciju i moralno nasljeđe“, istakao je Bulajić.

Pripadnici osmog kontingenta će u misiji biti angažovani do septembra.

Bonus video: