ODBORNIK DEMOKRATA ODGOVORIO POSLANIKU DPS-A

Krstović: Teško procijeniti kojih će prvih 100 funkcionera DPS-a završiti u Spužu

"Koliko DPS suvereno vlada političkim procesima, kako to reče Divanović, pokazuju posljednji politički događaji. Vidjela se ta suverenost, prilikom prihvatanja Briselskog plana koji je izričito odbijan mjesecima unazad, a naročitu suverenost DPS je izrazio pred međunarodnom zajednicom"
3023 pregleda 4 komentar(a)
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.09.2019. 09:28h

Divanović je očito opčinjen komforom, pa mu je to glavna politička tema i preokupacija. Razumijemo da se kreće u okvirima svojih životnih motiva ili ciljeva, ali treba znati da će već naredne godine zastupnici politike koju i on predstavlja morati položiti račune pred pravosudnim organima, saopštio je u reagovanju odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Janko Krstović.

>> Divanović: Demokratama je komforno da u opoziciji budu neograničeno

"Vidjećemo hoće li pomoći izvrtanje teza kada se pravdi pogleda u oči. Polako pred lice javnosti isplivavaju dokazi, pa je teško procjeniti u ovom momentu kojih će prvih 100 funkcionera DPS-a uskoro završiti u Spužu. Svakom od njih obećavamo po 5m2 prostora od države i to u jednoj zgradi da kompletna družina bude u komšiluku".

Krstović je ocijenio da Divanović možda pokušava da se politički žrtvuje u situaciji kada DPS treba da objasni građanima kako to da 60.000 ljudi u Crnoj Gori nema ni po metar kvadratni stana, a njegovi funkcioneri dobijaju na stotine kvadrata viška stambenog prostora od države. 

"Ali suviše su se opustili funkcioneri DPS-a uživajući u komforu koji su sebi izgradili rušeći narodu budućnost i pljačkajući ga bezgranično. Zbog toga je prethodnih mjeseci proradilo ogromno nezadovoljstvo u i redovima samog DPS-a, usljed nezasitosti i alavosti partijske elite koja ostatak drži na lancu uz mrvice i ucjene. Otuda i potresi i strmoglav pad rejtinga DPS-a, što Divanović nevješto pokušava sakriti i staviti u drugi plan izvrtanjem teza", saopštio je Krstović.

Dodao je da je politička kriza samo vrh ledenog brijega, jer u "dubini eskalira socio-ekonomska kriza o kojoj govori rekordnih 79% BDP-a koji je iznos javnog duga, dok se svega 16% uvoza pokriva izvozom". 

"Za to su "zaslužne" organizovane kriminalne grupe koje su poharale našu državu, a jedan od šefova im je vaš odbjegli ideolog".

"Koliko DPS suvereno vlada političkim procesima, kako to reče Divanović, pokazuju posljednji politički događaji. Vidjela se ta suverenost, prilikom prihvatanja Briselskog plana koji je izričito odbijan mjesecima unazad, a naročitu suverenost DPS je izrazio pred međunarodnom zajednicom. Vaša politička suverenost je bila onolika koliko ste u nju mogli ugraditi fantom birača, flomastera ili partijskih zapošljavanja. Možete da se hrabrite koliko hoćete, ali u vašu priču više niko ne vjeruje. Sada Demokrate i međunarodna zajednica diktiraju politički tempo i moraćete da igrate po notama naroda, a ne po melodiji Đukanovića. Gotovo je, vrijeme je da se pakujete", piše u reagovanju Krstovića.

Preporučujemo za Vas