Sjednica SO: Kolašin se kandiduje za MOSI 2021. godine

Odbornik Socijaldeomkratske partije (SDP) Bojan Zeković tražio je precizna pojašnjenja o kolikim sredstvima, potrebnim za organziaciju MOSI, je riječ. To nije navedeno u odluci, a akt nije prošao ni odbor za ekonomiju, čemu je Zeković, takođe, zamjerio
1278 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Sa sjednice SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Odbornici Skupštine opštine (SO) Kolašin donijelu su Odluku o prihvatanju kandidature za organizacije Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) 2021. godine. Prema riječima predsjednika SO Milana Đukića, koji je govorio, kako je rekao, i kao dugogodišnji učesnik te manifestacije, koristi od organizacije za Kolašin bi mogle biti višestruke. Takođe, tvrdi, i da taj grad ima većinu potrebnog da spremno dočeka blizu 2.500 učesnika, koliko, ih obično okupe MOSI.

"Nedostaju samo atletska staza i teren za odbojku na pijesku. Jedna smo od riejtkih opština koja ima dvije sportske sale i po tri košarkaška i fudbalska terena. DUP Sportska zona predviđa izgradnju novih sportskih sadržaja , terena za male sportove. Imamo mogućnosti da, kada je riječ i o smještajnim kapacitetima, spremno dočekamo učesnike", argumentovao je on incijativu.

Kako kaže, nakon održavanja te manifestacije Kolašinu bi ostalo mnogo dobrog, a između ostalog, unaprijeđena sportska infrastruktura i značajna korist za sportske klubove i turističku privredu.

Iako su opozicioni odbornici podržali inicijativu da Kolašin bude domaćin te sportske manifestacije, ipak, imali su i brojne primjedbe kada je riječ o načinu sazivanja sjednice i sadžaju odluke.

Odbornik Socijaldeomkratske partije (SDP) Bojan Zeković tražio je precizna pojašnjenja o kolikim sredstvima, potrebnim za organziaciju MOSI, je riječ. To nije navedeno u odluci, a akt nije prošao ni odbor za ekonomiju, čemu je Zeković, takođe, zamjerio. On je imao nedoumice i oko određenih formulacija u tom aktu, pa je tražio da se taj dokument, kako je kazao, upristoji.

Zeković je glasao za odluku, naglašavajući da je to znak podrške incijativi. Zbog brojnih nedoumica u obrazloženju odluke, njegova partijska koleginica Željka Vuksanović bila je uzdržana prilikom glasanja.

Sjednica SO ponovo bez Demokrata

Odbornici Demokrata ni ovog puta nijesu prisustvovali sjednici lokalnog parlamenta. Razlog za to je, kako su naveli u saopštenju nakon sjednice SO, "pokazana bahatost i neznanje vladajuće kaolicije". Iako ih, kako navode, raduje svaka inicijativa, kojom se afirmiše Kolašin, pa tako i kandidatura za organizaciju MOSI, ne vjeruju da je aktuelna vlast dorasla tom zadatku.

"Plaši nas da aktuelna vlast, koja nije u stanju da cijelu sezonu zakrpi rupe po gradu nema kapaciteta da organizuje ovako jedan veliki događaj. Zakazivanje vanredne sjednice, u čijem sazivu ne stoji da je vanredna niti ima bilo kakvo objašnjene za razloge hitnosti je odraz neprofesionalnosti, bahatosti i pokušaja da lokalni parlament bude parlament jednoumlja koji igra po notama Milana Đukića", kazala je odbornica Zorana Bakić.

Ona je zamjerila, "jer je sjednica zakazana bez kolegijuma šefova odborničkih klubova, a sastanak kolegijum zakazan nekoliko sati nakon što su odbornici dobili radni materijal za sjednicu Skupštine".

Bonus video: