Bečić neće doći, traži izvinjenje zbog Kotora

Vuksanović Stanković je pozvala na sastanak lidere partija i predstavnika poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za dijalog o izbornim reformama kako bi usaglasili zajedničku platformu
6084 pregleda 18 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković sa Miodragom Lekićem i partijskim kolegama, Foto: Filip Roganović
Draginja Vuksanović Stanković sa Miodragom Lekićem i partijskim kolegama, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić neće doći na sastanak lidera opozicije i predstavnika poslaničkih klubova, koji je za ponedjeljak zakazala predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković. Demokrate su tražile da se predsjednica SDP-a ogradi od dešavanja u Kotoru, kako bi dvije partije mogle da sarađuju.

“Članovi Odbora za sveobuhvatnu izbornu i drugu reformu Momo Koprivica i Danilo Šaranović odlučiće o pozivu do sjutra, imajući u vidu ranije preuzete obaveze naših poslanika u dijelu međunarodnih aktivnosti i posjeta. Svakako, članovi Odbora treba sami da procijene da li će im ovakav i slični sastanaci koristiti tokom realizacije aktivnosti u Odboru čija sjednica se očekuje u srijedu. Znači, ukoliko njihova odluka bude pozitivna, radi se o neophodnoj koordinaciji zarad zajedničkog rada na sveobuhvatnim izbornim i drugim reformama u okviru Odbora, a saradnja Demokrata i SDP-a je moguća tek kada se predsjednica SDP-a ogradi od dešavanja u Kotoru”, kazao je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović “Vijestima”.

Vuksanović Stanković je pozvala na sastanak lidere partija i predstavnika poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za dijalog o izbornim reformama kako bi usaglasili zajedničku platformu, a sastanak će biti održan dva dana prije nastavka rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. “SDP se nada da će susret biti prilika da lideri opozicionih političkih partija i predstavnici poslaničkih klubova razmijene mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji i modelima saradnje u susret dijalogu koji se očekuje”, navodi se u sopštenju SDP-a.

Vuksanović Stanković je na sastanak pozvala predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića, predsjednika Demosa Miodraga Lekića, lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, lidera Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića, šefa kluba nezavisnih poslanika Aleksandra Damjanovića, člana Odbora Neđeljka Rudovića. Poziv nije upućen predstavnicima Ujedinjene Crne Gore koja ne učestvuje u radu Odbora, kao ni Demokratskom frontu (DF) čiji su predstavnici uslovili rad u Odboru izmjenama Ustava i formiranjem tehničke vlade. Joković je ranije kazao da neće doći na sastanak jer ta partija nema predstavnika u Odboru, kao i da nije zadovoljan načinom na koji je formirano to skupštinsko tijelo.

Bonus video: