Osmanović: Abazović je previše "zelen" da dijeli lekcije Markoviću i DPS

"I dok dokoni Abazović sanja prelaznu Vladu, kako bi bar spasao nepostojeću stranku i spasao se i formalnog odlaska sa političke scene, Premijer mu je po ko zna koji put razbio iluzije"
2330 pregleda 3 komentar(a)
Osmanović, Foto: DPS
Osmanović, Foto: DPS
Ažurirano: 07.09.2019. 17:07h

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, sa svojih 2,5 odsto glasača, još uvijek je previše "zelen" da dijeli lekcije bilo kome, a ponajmanje premijeru Dušku Markoviću i Demokratskoj partiji socijalista (DPS), saopštio je danas Sead Osmanović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Ulcinj.

Ulcinjska URA Markoviću: Ne prikrivajte nedjela neistinama>>>

"Iznenađujuće je da poslanik-bojkotnik, Dritan Abazović, prilično loše poznaje situaciju u svom rodnom gradu. Ne znamo da li je neznaven i neobavješten, ili politikant koji plasiranjem neistina pokušava da manipuliše javnošću napadajući Vojsku Crne Gore, Vladu i Premijera. Da je bar malo upućen, odnosno da je političar a ne politikant, Abazović bi znao da je Vojska Crne Gore zaslužna što je Valdanos ostao jedan od bisera našeg primorja i što danas taj prostor predstavlja najozbiljniji razvojni potencijal Ulcinja, koji će lokalna koalicija, na čelu sa DPS-om, umjeti da valorizuje na pravi način", istakao je Osmanović.

On je dodao da su zahvaljujući razvojnoj politici i viziji koju ima rukovodstvo DPS i države napravljene najelitnije turističke destinacije na Mediteranu.

"Tako našu obalu sada krase: Porto Montenegro, Lustica Bay, Porto Novi... Ne sumnjamo da će i Valdanos uskoro postati novi biser u bogatoj ponudi Crne Gore. Umjesto da pohvali rad ministarstva i Vlade, zbog očuvanja Solane i dalje valorizacije ulcinjskog potencijala, "zaštitnik" zelenih se bavi sitnim političkim podmetanjima. I sam je svjestan da je premijer Marković u pravu kad kaže da Vojska nikako ne može da ugrozi Sinjajevinu kao što nije ni Valdanos, ni Kumbor, ni Lušticu... I dok dokoni Abazović sanja prelaznu Vladu, kako bi bar spasao nepostojeću stranku i spasao se i formalnog odlaska sa političke scene, Premijer mu je po ko zna koji put razbio iluzije. Na vlast se dolazi voljom građana, a ne pritiscima, ucjenama i hibridnim medijskim djelovanjima", kazao je Osmanović.

On je naveo da DPS poručuje Abazoviću, da prije nego sto pokuša kritikovati i ocjenjivati druge, počne od sopstvenog dvorišta.

"Dakle, od svojih političkih odluka i partijskih lutanja. Da izračuna koliko je novca uzeo iz državnog budžeta za tri godine, a da nije privirio u zgradu Skupštine, gdje bi trebalo da taj uzeti novac i zaradi", kazao je Osmanović.

Bonus video: