Gargović nije kriv zbog audio snimka

Beransko tužilaštvo je krajem januara formiralo predmet zbog audio snimka na kojem se čuje kako Gargović, inače direktor Srednje stručne škole u Beranama, nudi Deleviću da se povuče sa izborne liste SDP-a i pređe u SD
232 pregleda 8 komentar(a)
Naser Gargović, Damir Šehović, Foto: Facebook
Naser Gargović, Damir Šehović, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.03.2018. 15:01h

Tužilaštvo neće goniti sekretara beranskih Socijaldemokrata (SD) Nasera Gargovića zbog sumnje da je uoči izbora u tom gradu pokušao da podmiti kandidata za odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) Đorđa Delevića.

“Nakon prikupljenih dokaza u postupku izviđaja je ocijenjeno da nema osnova za krivično gonjenje prema nekom određenom licu za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, kazao je “Vijestima” portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, državni tužilac Marko Bojović.

Beransko tužilaštvo je krajem januara formiralo predmet zbog audio snimka na kojem se čuje kako Gargović, inače direktor Srednje stručne škole u Beranama, nudi Deleviću da se povuče sa izborne liste SDP-a i pređe u SD. On mu je tada obećao da će mu zauzvrat suprugu zaposliti u vrtiću “Radmila Nedić” ili Univerzitetskom centru, a da će on to završiti sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem. Šehović je to demantovao navodeći da se radi o podmetačini.

Tužilaštvo je zbog audio snimka saslušalo Delevića i Gargovića. Dok je funkcioner SD-a negirao da je bilo političkih pritisaka, Delević je u tužilaštvu kazao da mu je Gargović u više navrata, pozivima i vajber porukama, nudio posao za suprugu ukoliko pređe u Socijaldemokrate. On je pred tužiocem potvrdio i da se na snimku čuju njegov i glas Gargovića, ali da ne zna ko je snimao i dostavio snimak medijima.

Iz SD-a su nakon toga poručili da će protiv Delevića podnijeti krivičnu prijavu zbog, kako su naveli, pokušaja podmetanja “jer se na snimku jasno čuje da niko ništa nije nudio kandidatu SDP-a”. Iz opozicije su tada ocijenili da nikad nije prestala afera “Snimak” i strategija vlasti da kroz zaposlenja osigura glasove podrške svojih porodica. Audio snimak je objavljen nedjelju dana uoči izbora u Beranama 4. februara, na kojima su većinu osvojile koalicija “Zdravo Berane” i Demokratska Crna Gora, dok je koalicija Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke ostala u opoziciji.

Bonus video: