Grbović: Nadam da će i zgrada Opštine biti obuhvaćena projektom energetske efikasnosti

"Prije 20 dana bio sam u posjeti Berlinu gdje sam imao kontakte sa nekim njemačkim investitorima i upoznao ih sa našom idejom da počnemo izgradnju energane na komunalni otpad i oni su iskazali interesovanje", rekao je Grbović
76 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.03.2018. 14:26h

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori , Hans Gunter Matern, boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Nikšić i tom prilikom razgovarao sa predsjednicima Opštine i Skupštine opština (SO), Veselinom Grbovićem i Radivojem Nikčevićem, kao i predstavnicima odborničkih klubova (DPS i SD).

Nakon razgovora sa Grbovićem, Gunter je kazao novinarima da ga je prvi čovjek grada pod Trebjesom upoznao sa ekonomskom i političkom situacijom u Nikšiću, kao i das u razgovarali o aktivnostima Njemačke banke za obnovu i razvoj (KfW) koja je u Nikšiću bila aktivna posebno oko relizacije projekta energetske efikasnosti.

Grbović je kazao da se nada da će i zgrada Opštine biti obuhvaćena projektom energetske efikasnosti i da će u narednom periodu o tome razgovarati sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i održivog razvoja i KfW banke.

Podsjetio je da je njemačka Vlada pomogla gradnju 20 stanova za Rome, dok je humanitarna organizacija Help učestvovala u izgradnji oko 45 stanova za raseljene.

"Prije 20 dana bio sam u posjeti Berlinu gdje sam imao kontakte sa nekim njemačkim investitorima i upoznao ih sa našom idejom da počnemo izgradnju energane na komunalni otpad i oni su iskazali interesovanje. U Berlinu u centru grada postoje takva postrojenja i na tom projektu njemački investitori su najjači u toj oblasti", kazao je Grbović i izrazio očekivanje da će investitori iz Njemačke uskoro posjetiti Nikšić.

Bonus video: