Šaranović dolazi na sastanak SDP-a i opozicije

Demokrate su ranije saopštile da predsjednik partije Aleksa Bečić neće doći na sastanak i tražile da se predsjednica SDP-a ogradi od dešavanja u Kotoru, kako bi dvije partije mogle da sarađuju
2852 pregleda 23 komentar(a)
Šaranović, Foto: Filip Roganović
Šaranović, Foto: Filip Roganović

Poslanik Demokratske Crne Gore i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Danilo Šaranović, prisustvovaće današnjem sastanku lidera opozicije i predstavnika poslaničkih klubova, koji organizuje predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su ranije saopštile da predsjednik partije Aleksa Bečić neće doći na sastanak i tražile da se predsjednica SDP-a ogradi od dešavanja u Kotoru, kako bi dvije partije mogle da sarađuju.

Iz te partije su prije tri dana saopštili da će Šaranović i njegov partijski kolega i član Odbora za sveobuhvatnu izbornu i drugu reformu Momo Koprivica sami odlučiti o pozivu SDP-a i procijeniti da li će im ovakav i slični sastanci koristiti tokom realizacije aktivnosti u Odboru.

Vuksanović Stanković je pozvala na sastanak lidere partija i predstavnika poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za dijalog o izbornim reformama kako bi usaglasili zajedničku platformu, a sastanak se održava dva dana prije nastavka rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Predsjednica SDP-a je na sastanak pozvala predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića, predsjednika Demosa Miodraga Lekića, lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, lidera Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića, šefa kluba nezavisnih poslanika Aleksandra Damjanovića i člana Odbora Neđeljka Rudovića.

Većina pozvanih političara se javno izjasnila da će prisustvovati sastanku.

Poziv nije upućen predstavnicima Ujedinjene Crne Gore koja ne učestvuje u radu Odbora, kao ni Demokratskom frontu (DF) čiji su predstavnici uslovili rad u Odboru izmjenama Ustava i formiranjem tehničke vlade.

Bonus video: