PREMIJER NA SASTANKU SA DANIJELSONOM

Marković: Uspjeh integracija zavisi i od vrednovanja rezultata

"Vjerujem da ćemo iskoristi i ovu priliku. Nema dileme da će Crna Gora, kao odgovorna država i lider integracija i reformi u regionu, dodatno osnažiti proces integracije u cjelini i da će jačati posvećenost i efikasnost u ispunjavanju obaveza, što mora dati dobre rezultate“, rekao je Marković
1399 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Uspjeh integracionog procesa ne zavisi samo od motivacije i opredjeljenja već i od vrednovanja rezultata, poručio je premijer Duško Marković na sastanku sa generalnom direktorom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Kristijanom Danijelsonom.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je izraženo zadovoljstvo jučerašnjim imenovanjem kanadidata za članove Evropske komisije uz konstataciju da predlog imenovanja više ličnosti iz regiona Jugoistočne Evrope na značajne dužnosti predstavlja potvrdu evropske perspektive država Zapadnog Balkana i ohrabrenje za dalju afirmaciju evropskih politika i vrijednosti.

"Vjerujem da ćemo iskoristi i ovu priliku. Nema dileme da će Crna Gora, kao odgovorna država i lider integracija i reformi u regionu, dodatno osnažiti proces integracije u cjelini i da će jačati posvećenost i efikasnost u ispunjavanju obaveza, što mora dati dobre rezultate“, rekao je Marković.

"Premijer je pri tome ukazao da uspjeh integracionog procesa ne zavisi samo od motivacije i opredjeljenja već i od vrednovanja rezultata", dodaje se u saopštenju Vlade.

Marković je, navodi se, informisao Danijelsona da je realizacija politika Vlade u oblastima borbe protiv korupcije, vladavine prava i slobode medija rezultirala početkom istraga za korupciju unutar sistema, novim Savjetom Agencije za sprječavanje korupcije, prestankom napada na novinare i medije i predloženim setom medijskih zakona koji su usaglašeni sa Evropskom komisijom.

Na sastanku je bilo riječi i o pitanjima ekonomske saradnje u regionu i o aspektima privlačenja evropskih investicija u pojedine crnogorske strateške infrastrukturne projekte.

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav i šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji ambasador Bojan Šarkić.

Preporučujemo za Vas