Kosović: U Baru se radovi izvode samo pred izbore, nadam se da ovu "krpljevinu" ne plaćaju građani

2383 pregleda 2 komentar(a)
Sporni radovi, Foto: Građanski pokret URA
Sporni radovi, Foto: Građanski pokret URA

U gradu pod Rumijom se izvode radovi samo reda rada i uglavnom pred izbore i to samo sa jednim ciljem da bi se sačuvala vlast, a ne kako se navodi u svim saopštenjima lokalne samouprave da bi se popravili uslovi za život svih građana Bara, ocijenio je danas Željko Kosović, v.d. predsjednika Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Bar.

Kao primjer svoje tvrdnje i najboljeg pokazatelja samog kvaliteta i načina izvođenja radova navodi sanaciju ulice u naselju Bjeliši.

"Ta ulica je asfaltirana u maju mjesecu 2018. godine i predstavljena kao jedan od rezultata napornog i mukotrpnog rada lokalne samouprave. URA je i tada napominjala da se radovi ne izvode na propisan i adekvatan način, da je trebalo da se uradi rješenje za odvod atmosferskih voda, da se postave ivičnjaci i da se urade trotoari koji bi omogućili nesmetano kretanje pješaka, a naročito djece koja svakodnevno tom ulicom idu do škole i nazad. Naravno, ništa od toga nije urađeno i znalo se da će oštećenja na pomenutom putu biti neizbježna", naveo je Kosović.

On kao nečuveno ocjenjuje i to da je "na pomenutoj trasi prije nekih 11 godina prošao regionalni vodovod i tom prilikom je izvođač radova uklonio stari asfalt pa i ako je bio obavezan da vrati tu dionicu u pređašnje stanje to nije učinjeno i raskopani put je ostao takav skoro 10 godina".

"URA je i na to ukazivala ali ni tada niko iz Opštine nije reagovao. Nadam se da ovu "krpljevinu" ne plaćaju građani Bara već izvođač radova koji pomenutu dionicu nije uradio na dovoljno kvalitetan način da izdrži bar do sljedećih izbora", zaključio je Kosović.

Bonus video: