Demos: Đukanović da objelodani ko je sve dobio stambene kredite

"Crna Gora je opet na raskrsnici između, sa jedne strane nastavka degradacije svih oblika društvenog života i ozbiljnog zaokreta u poslednjem momentu ka formiranju pravne države i javno odgovorne vlasti, sa druge strane
781 pregleda 1 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Iako se još uvijek ignoriše zahtjev naše stranke iz saopštenja od 13. avgusta, a zbog arogancije koju pokazuje vrh vlasti i nadležne institucije, pridružujemo se apelima javnosti koji su sada već dobili širi zamah da se konačno objelodane podaci o povoljnim stambenim kreditima i stanovima kojima se neodgovorna elita međusobno čašćavala u periodu kada je Đukanović bio na čelu Vlade, saopšteno je iz Demosa.

U ovoj partiji su poručili da je sada cijeloj javnosti jasno da je "ovo pravo lice vlasti".

"Koliko god da je crnogorska javnost navikla na aroganciju vrha vlasti ostaje frapantno da se Milo Đukanović još nijednom nije izjasnio o aktuelnom skandalu stambene korupcije koji oslikava dubinu moralnog i društvenog pada u zemlji. Ostaje mogućnost da Đukanović prije odlaska u Njujork na Generalnu skupštinu UN udostoji domaću javnost odgovora na zahtjev za skidanje tretmana državne tajne sa spiska povlašćenih lica kojima je njegova Vlada dodijelila stanove. Da uradi ono što je uradio premijer Marković, pretpostavljajući da je u njihovom bilateralnom susretu prije neki dan bilo riječi o ovoj najaktuelnijoj temi u zemlji, a kojom se bave i funkcioneri EU poput komesara Hana", navodi se u saopštenju ove partije.

U Demosu napominju da ukoliko "Đukanović ponovi aroganciju prema javnosti" i ne objelodani spisak lica koja su dobila stanove za vrijeme njegovog mandata građanima Crne Gore ostaje poslednja nada da će o tome govoriti u Njujorku, prezentujući svijetu njima "nepoznatu vrstu korupcije, koja je ovdje razvijena do neslućenih razmjera".

"Crna Gora je opet na raskrsnici između, sa jedne strane nastavka degradacije svih oblika društvenog života i ozbiljnog zaokreta u poslednjem momentu ka formiranju pravne države i javno odgovorne vlasti, sa druge strane. DEMOS će nastaviti da doprinosi konstituisanju Crne Gore kao odgovorne i javno pristojne države, primarno usmjerene na dobro svih njenih građana", zaključili su u Demosu.

Bonus video: