Odupri se: Opozicija da napusti sve državne i lokalne institucije

Rad u bilo kom odboru i bilo kojoj instituciji neće stvoriti uslove za fer i slobodne izbore, smatraju u pokretu Odupri se
5408 pregleda 12 komentar(a)
Sa jednog od protesta u Podgorici, Foto: Filip Roganović
Sa jednog od protesta u Podgorici, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.09.2019. 00:54h

Pokret Odupri se pozvao je opoziciju da napusti sve državne i lokalne institucije, ocijenivši da rad u bilo kom odboru i bilo kojoj instituciji neće stvoriti uslove za fer i slobodne izbore.

"Imajući u vidu sadržaj objavljenog razgovora sa jednim od nosilaca visoke funkcije u VDT-u, pokret #ODUPRISE obavještava javnost o sljedećem: Jasno je svima da su korijeni zarobljene države toliko duboki, da rad u bilo kom odboru i bilo kojoj instituciji neće stvoriti uslove za prve fer i slobodne izbore. S tim u vezi pozivamo predstavnike opozicije da preuzmu punu odgovornost prema građanima i državi Crnoj Gori, napuštajući sve državne/lokalne institucije", stoji u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici pokreta Odupri se.

Oni su pozvali opoziciju da se pridruže zajedničkim protestima.

"Ulica ostaje jedina slobodna institucija. Sloboda se osvaja", poručuju iz pokreta Odupri se.

Duško Knežević objavio je snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

U saopštenju Kneževićevog pokreta "Do slobode" se navodi da se Stanković, u zamjenu za novac, "obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke".

Stanković je za TV Vijesti negirao optužbe koje se mogu čuti na snimku.

Bonus video: