Danilović: Zajedno opozicija ima 49 odsto, a pojedinačno smo slabi

"Poslanik UCG je sagovornicima predstavio stav saveza "Da svako ima", ali i crnogorske opozicije o neophodnosti formiranja tehničke vlade i preuzimanja odgovornosti u sprovođenju izbornog procesa. ..."
1640 pregleda 2 komentar(a)
Sa jednog od sastanaka u Berlinu, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Sa jednog od sastanaka u Berlinu, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 16.09.2019. 11:13h

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović završio je radnu posjetu Berlinu gdje se sastao sa predstavnicima njemačke izvršne i zakonodavne vlasti, kao i institucija. Danilović je, kako je saopšteno iz Ujedinjene, sagovornicima približio političku situaciju u Crnoj Gori, kao i stavove Ujedinjene Crne Gore povodom najnovijih dešavanja.

Danilović je imao susrete sa; izvjestiocem Bundestaga za Zapadni Balkan, poslanikom Josipom Juratovićem, zatim sa članom borda direktora vodeće tink tenk organizacije za jugoistočnu Evropu i analizu balkanskih politika Martinom Vajsom, i predstavnicima savezne vlade.

"Poslanik UCG je sagovornicima predstavio stav saveza "Da svako ima", ali i crnogorske opozicije o neophodnosti formiranja tehničke vlade i preuzimanja odgovornosti u sprovođenju izbornog procesa. Upoznao je sagovornike i sa političkim putem Ujedinjene Crne Gore, koja je duže od godinu dana, usamljeno, ostatku opozicije predlagala modalitet djelovanja, odnosno, insistiranje na neophodnom konstituisanju prelazne, tehničke vlade, da bi sada svi išli tim putem. Danilović je svim sagovornicima ukazao na nepostojanje demokratskog ambijenta u Crnoj Gori, na uzurpaciju svih državnih institucija od strane vladajuće koalicije i nemogućnost da se sprovedu fer izbori nekim drugim vrstama kontrole, koje podrazumijevaju samo dodatnu parlamentarnu aktivnost, odnosno, kontrolu procesa preko skupštinskih odbora ili pododbora", piše u saopštenju.

Tokom susreta bilo je osvrta i na opšte regionalne prilike s posebnom pažnjom na stanje u Crnoj Gori, odnosno, njen put prema članstvu u EU.

"Danilović je saopštio i stranački stav da su poglavlja 23 i 24 suštinski važna za slobodu i demokratiju u Crnoj Gori. Poseban osvrt je posvećen i činjenici da opozicija ima snagu 49% u crnogorskom Parlamentu, koja je neiskorišćena, te da UCG radi sve da dođe do zajedništva opozicije i njenog jedinstvenog stava i prema političkim faktorima međunarodne politike, što bi značajno promijenilo sliku o Crnoj Gori na važnim i odlučujućim adresama", zaključuje se.

Bonus video: