Raosavljević: Crna Gora je zarobljena i kupljena

"Pozivamo tužilaštvo na ozbiljnost i jaku akciju. Pozivamo na odgovornost, jer je mora biti. Ma ko god bio uključen u nezakonite radnje mora odgovarati"
2054 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Raosavljević, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Nikola Raosavljević, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora osudila je, kako je saopšteno, "inertnost državnih institucija po pitanju rješavanja afera koje svakog dana potresaju javnost".

Član Predsjedništva i Upravljačkog tima UCG Nikola Raosavljević naveo je da najnoviji snimci telefonskih razgovora potvrđuju da je Crna Gora "zarobljena i kupljena".

"Potrebne su nam korjenite promjene u oblasti pravosuđa, potrebna nam je odlučna borba protiv kriminala i korupcije. To nisu samo riječi na papiru, potreban je konkretan rad i hrabrost da se upustimo u obnovu sistema vrijednosti. Ne zaboravimo da zbog ovakvog stanja u državi imamo više mladih koji su odselili iz države, nego onih koji su sklopili brak i zasnovali porodicu", naveo je Raosavljević.

Dodaje da je UCG upoznavala javnost sa spiskom sistemskih zakona koje moramo mijenjati kako bi se počelo sa izgradnjom društva.

"Ali, ne zaboravimo da je osnov implementacija zakona i želja da se rješavaju problemi. Pozivamo tužilaštvo na ozbiljnost i jaku akciju. Pozivamo na odgovornost, jer je mora biti. Ma ko god bio uključen u nezakonite radnje mora odgovarati", zaključio je Raosavljević

Bonus video: