Odlazeći ambasador Grčke: Crna Gora zaslužuje da postane članica EU

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio Atanasiu na odličnoj saradnji tokom njegovog diplomatskog mandata i i naveo da je zadovoljan unapređenjem odnosa dvije države u svim oblastima
834 pregleda 0 komentar(a)
Atanasiu i Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Atanasiu i Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Evropska unija (EU) je jedini put za države Zapadnog Balkana bez kojih Evropa neće biti potpuno integrisana, ocijenio je ambasador Grčke u Podgorici, Sotirios Atanasiu i dodao da bi bilo pravedno da Crna Gora postane članica Unije.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu Atanasiua.

Atanasiu je ocijenio da je Crna Gora napravila ogroman napredak, na ekonomskom planu, ali i u oblasti vladavine prava, i da je predvodnik u procesu integracija.

„Vi ste napravili ogroman napredak i bilo bi pravedno da Crna Gora postane članica EU“, poručio je ambasador.

On je naglasio da je EU jedini put za zemlje ZB bez kojih Evropa neće biti potpuno integrisana.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio Atanasiu na odličnoj saradnji tokom njegovog diplomatskog mandata i i naveo da je zadovoljan unapređenjem odnosa dvije države u svim oblastima.

„Posebnu zahvalnost Grčkoj uputio je za kontinuiranu podršku Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana u procesu integracija, visoko cijeneći što Grčka pravilno razumije sudbonosnu važnost integracije za stabilnost i perspektivu regiona, ali i cijele Evrope“, kaže se u saopštenju.

Uz očekivanje da će Crna Gora i ZB imati ohrabrujuće poruke Atine i u narednom periodu, Đukanović je poručio da puna integracija ostaje suštinsko pitanje.

„Stabilnost i dinamičan ekonomski razvoj direktno su zavisni od brzine integracije“, kazao je on.

Đukanović je čestitao izbor Vlade i rekao da se nada da će i nova izvršna vlast Grčke sa istom naklonošću gledati na razvoj odnosa dvije države.

Bonus video: