ZENKA sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Turske

Crna Gora primjer u očuvanju harmonije i suživota

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva učesnici su razgovarali o dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje, doprinosu Turske agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKE) i konkretno oblasti poštovanja temeljnih ljudskih prava
719 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka Zenke i delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Sa sastanka Zenke i delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Očuvanje harmonije i suživota zajedničkim snagama Crnu Goru čini primjerom za cio region, poručeno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Turske.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva učesnici su razgovarali o dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje, doprinosu Turske agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKE) i konkretno oblasti poštovanja temeljnih ljudskih prava.

Kavunču je istakao da je zadovolja što je u posjeti Crnoj Gori i što ovih dana ima prilike da razgovara sa visokim zvaničnicima o različitim temama.

On je naveo da su članovi delegacije predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Turskoj i upoznao Zenku o stanju ljudskih i manjinskih prava u Turskoj.

Zenka je članove delegacije upoznao sa naležnostima ovog resora, zakonodavnim i strateškim okvirima.

On je kazao da je Turska iskren i pouzdan partner Crne Gore, što pokazuje broj investicija i preko dvije hiljade registrovanih turskih preduzeća u državi.

Kako je saopšteno, zajednički je zaključeno da će saradnja biti nastavljena, a prijateljski odnosi dodatno unaprijeđeni.