Odložena rasprava o zahtjevu za smanjenje plata poslanicima

Odboru je dostavljen spisak poslanika koji nisu prisustvovali vanrednoj sjednici parlamenta u avgustu i time prekršili poslovnik
656 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.09.2019. 13:37h

Administrativni odbor odložio je raspravu o zahtjevu da poslanicima koji ne dolaze na sjednice Skupštine budu smanjene plate za 40 odsto.

Odboru je dostavljen spisak poslanika koji nisu prisustvovali vanrednoj sjednici parlamenta u avgustu i time prekršili poslovnik.

Predsjednik odbora Ljuiđ Škrelja kazao je da su Srđan Milić, Danijela Pavićević, Draginja Vuksanović Stanković i Džavid Šabović poslali opravdanja za odsustvo sa sjednice.

"Generalni sekretar Skupštine nije nam dostavio evidencioni spisak i ne možemo zbog toga glasati. Očekujemo da nam dostavi dokaze o nepravdanom odsustvu i koliko će poslanicima biti umanjene plate", kazao je Škrelja.

Odbor je odložio raspravu o zahtjevu da se poslanicima Demokratskog fronta, Nebojši Medojeviću i Koči Pavloviću, smanji plata za 10 odsto zbog izrečenih opomena na sjednici održanoj u maju.

Oni su tražili da im se prethodno dostave fonografski zapisi sa sjednice.

Poslanik DF-a Branka Bošnjak kazala je da se ne smije dozvoliti kažnjavanje poslanika. Ona je podsjetila da se DF žalio Ustavnom sudu zbog kaznenih odredbi u poslovniku.

"Treba da sačekamo Ustavni sud jer se nisu stekli uslovi za ovakve stvari. Za kazne vam nikad nije kasno", kazala je Bošnjak, dok je Milun Zogović rekao da se odbor ne smije pretvarati u inkviziciju.

"Mozemo da sačekamo mjesec ili dva i da tražimo od Ustavnog suda da što prije odgovori na zahtjev", kazao je Raško Konjević (SDP).

Bonus video: