U ponedjeljak o zahtjevu da Damjanović bude član Odbora za izborne reforme

"Damjanović je kupio kartu za avion kad je on poletio i više nije bilo mjesta. Avion je bio pun", kazao je predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja
630 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Luka Zeković

Administrativni odbor odložio je glasanje o zahtjevu Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za svebuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Odbor će o tome glasati u ponedjeljak.

Predstavnici vlasti su tražili od opozicije da se do tada izjasni o svojim predstavnicima.

Branka Bošnjak kazala je da treba razriješiti jednog člana iz Demokratske Crne Gore, jer im pripada samo jedno mjesto u Odboru.

"Pravi se atmosfera kao da Damjanović nekom hoće da otme mjesto u odboru. Sada neka su vam srećni oni sa kojima ste napunili taj odbor", kazala je Bošnjak.

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja je kazao da su Demokrate izabrane jer je trebalo početi sa reformama zakona. On je rekao da svakome klubu pripada mjesto u Odboru.

"Damjanović je kupio kartu za avion kad je on poletio i više nije bilo mjesta. Avion je bio pun", kazao je Škrelja, na šta je Milutin Đukanović kazao da je "švercovao karte".

Raško Konjević (SDP) je tražio da se odbor izjasni da li je prekršio odluku o formiranju Odbora za izborne reforme.

"Sami ste rekli da je odluka prekršena. Ja ne mogu osim argumentom da se borim u parlamentu, a vi mislite da treba drugačije", kazao je Konjević.

Milorad Vuletić (DPS) kazao je da Posebnom klubu pripada jedno mjesto u Odboru, predlažući da se opozicija između sebe dogovori.

"Demokrate ili DF mogu da ustupe Damjanoviću mjesto u odboru. Mi smo od naše kvote dali jedan mandat koalicionom partneru", rekao je Vuletić, dok je Aleksandra Vuković kazala da DPS ne može rješavati probleme u opoziciji.

"Izbori se priblizavaju i nemamo više vremena. Probleme nećemo riješiti odlaganjem", rekla je ona.

Milun Zogović (DF) je kazao da vlast opstuira rad Odbora. On je rekao da je vlast "sklepala odbor".

"Vi biste sada da mi u opoziciji peglamo ono što ste vi uradili popunjavanjem odbora i poklanjanjem mjesta Borisu Bogdanoviću i Aleksi Bečiću", kazao je Zogović.

Đukanović je kazao da su Demokrate uzele nešto što im ne pripada. On je pozvao odbor da razriješi jednog člana iz Demokratske Crne Gore.

Marta Šćepanović (DPS) je kazala da odbor treba da radi i da je veliki dio posla urađen.

"Nas čeka veliki posao i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija. Nemamo puno vremena", kazala je ona.

Bonus video: