"IZGUBILI KREDIBILITET KOD MEĐUNARODNIH PARTNERA"

Pavićević: 2020. je godina razvlašćivanja DPS-a

"Usvajanjem Briselskog plana DPS je pokazao nemoć, a svi pokušaji ove partije da i za izbore iduće godine spreme sličan scenario dosadašnjim propali su"
2483 pregleda 11 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević kazao je da je u izjavama funkcionera DPS-a uočljivo odsustvo mogućnosti da se sagleda realnost i nervoza kada se govori o Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

"Usvajanjem Briselskog plana DPS je pokazao nemoć, a svi pokušaji ove partije da i za izbore iduće godine spreme sličan scenario dosadašnjim propali su. Svakom nepristrasnom posmatraču političkih procesa jasno je da je 2020. godina konačnog razvlašćivanja DPS-a", izjavio je Pavićević. 

On je dodao da je Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva ključno mjesto za pripremu poštenih uslova za izbore iduće godine i da upravo zbog toga "DPS pokušava da na svoj, poznati način obesmisli funkcionisanje ovog skupštinskog tijela".

“DPS je izgubio kredibilitet kod međunarodnih partnera upravo podmetanjima tipa slučaja da međunarodnim predstavnicima koji dolaze u Crnu Goru svoje partijske papire predstavljaju kao zvanične skupštinske. Takva podmetanja više ne mogu da prođu i upravo je to jedan od razloga zbog kojeg međunarodna zajednica kredibilnog partnera u Crnoj Gori vidi u emancipatorskom političkom savezu, čiji je član Crnogorska, a koji vode Demokrate”, rekao je Pavićević.

On je ponovio da ga iznenađuje antiopoziono djelovanje poslanika Aleksandra Damjanovića.

"Umjesto da svoje zahtjeve o radu Odbora Damjanović usmjeri ka DPS-u i time doprinese slabljenju DPS-a, Damjanović se ovih dana okomio na opoziciju tražeći nešto što opoziciji samo šteti, a doprinosi DPS-u. Ako već radi kako radi, Damjanović treba da se učlani u DPS”, poručio je Pavićević.

On je Damjanovića podsjetio da su građani "glasali za njega da se bori protiv DPS-a, a ne da sa DPS-om šuruje".

"Vrijeme je da se jasno kaže ko je istinska opozicija i emancipatorska snaga u crnogorskoj politici, a ko ne. Crnogorski građani vide da smo mi jedina prava opozicija. A DPS, DF i ljudi poput Damjanovića su očigledno dio starog sistema i starog režima u okviru kojeg DF vodi opoziciju koja je lojalna Milu Đukanoviću", zaključio je Pavićević.