Milačić: Samo su nas ojačali. Slomili su mi prst, ali mi nisu ni takli kičmu

"Iskoristiću ovu priliku da pozovem sve opozicione partije i prijatelje iz opozicije, pri čemu izostavljam partiju na čijem je čelu žena Vrhovnog državnog tužioca, da što prije sjednemo za isti sto"
10090 pregleda 25 komentar(a)
Sa konferencije za novinare Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Sa konferencije za novinare Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, generalni sekretar Vladislav Dajković, kao i ostali uhapšeni članovi Prave pušteni su na slobodu rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda nakon 48 sati provedenih u prostorijama Uprave policije.

Milačić je kazao da je nad njima "izvršena neviđena pravna hajdučija, po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva, te da je riječ o osveti VDT-a, a ne o pravnom procesu".

"Pošto mi je zabranjemo da održim posmrtni govor nad tijelom i dušom crnogorskog pravosuđa i Vrhovnog državnog tužilaštva koje umire 30 godina, a konačno je ubijeno metkom u čelo koji mu je ispalio Vrhovni državni tužilac, pucajući u sopstvenu crnu togu, morao sam da održim govor, popeo se na automobil koji je u privatnom vlasništvu mog prijatelja, održao govor, a onda su policijski službenici, u vidu hitne osvete krenuli u fizičku represiju u kojoj su nasrnuli na mene i na moje prijatelje", rekao je Milačić.

Naveo je da mu je "prekomjernom upotrebom sile od strane policijskih službenika nanešena teška tjelesna povreda u vidu preloma dijela šake".

"Nije im bilo dovoljno što su nam pogazili slobodu govora, kretanja i okupljanja, već su u Crnoj Gori krenuli i da opozicionim liderima lome kosti. Nakon što smo kao poslednji kriminalci privedeni u Centar bezbjednosti, izloženi smo neviđenoj pravnoj hajdučiji i pravnoj inkviziciji, u ekspresnim pravosunim postupcima, gdje nam se prvo po hitnom postupku sudilo za prekršaj iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, nakon čega smo i zadržani jer je za neke od nas pokrenut krivični postupak zbog navodnog krivilnog djela nepostupanje po naredbi za udaljavanje".

Milačić je poručio da će se Prava Crna Gora "boriti protiv ovakvog sistema neprava", te da u toj borbi ne mogu biti sami.

"Iskoristiću ovu priliku da pozovem sve opozicione partije i prijatelje iz opozicije, pri čemu izostavljam partiju na čijem je čelu žena Vrhovnog državnog tužioca, da što prije sjednemo za isti sto".

Poručio je i da će Prava Crna Gora još jače i snažnije krenuti u borbu za slobodnu Crnu Goru.

"Ne mogu nas zaplašiti, ovim su nas samo ojačali. Slomili su mi prst, ali mi nisu ni takli kičmu. Svima nama isto tako. Mi nismo adresa za njihove represije, zato što nam ne mogu ništa. Želim odavde direktno da poručim Milu Đukanoviću, Dušku Markoviću, Ivici Stankoviću, čitavom tužilaštvu: dalje ruke od nas, dalje ruke od Prave Crne Gore, dalje ruke od slobodnih građana Crne Gore, dalje ruke od Crne Gore. Dalje ruke od ove zemlje koju vi uništavate, a koju mi branimo, koju vi mrzite, a koju mi volimo".

Milačić je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, osnovne državne tužiteljke Biljane Medenice i nekolicine službenika Uprave policije.

Bonus video: