"POSEBNO ZNAŽAN DOPRINOS RAZVOJU DAJE RUDNIK UGLJA"

Đukanović čestitao Dan rudara: Izražavam duboko poštovanje za težak i odgovoran posao koji obavljate...

"Skoro otvaranje Podmorskog energetskog kabla kojim se Crna Gora povezuje sa Italijom i Evropom, potvrđuje i opravdanost nove organizacione strukture kojom je Rudnik povezan sa Elektroprivredom"
2345 pregleda 8 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.09.2019. 19:07h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom obilježavanja 24. septembra Dana rudara, predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Aleksandru Mitroviću, izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću i svim rudarima u Crnoj Gori.

"Izražavam duboko poštovanje za težak i odgovoran posao koji obavljate, i za značajan doprinos privrednom i ukupnom napretku Crne Gore. Posebno snažan doprinos razvoju Pljevalja i Crne Gore dao je i daje Rudnik uglja. Stabilno poslovanje i značajne investicije koje su omogućile modernizaciju proizvodnje, rezultati su boljim radnim uslovima i socijalnim položajem zaposlenih. Skoro otvaranje Podmorskog energetskog kabla kojim se Crna Gora povezuje sa Italijom i Evropom, potvrđuje i opravdanost nove organizacione strukture kojom je Rudnik povezan sa Elektroprivredom. Vjerujem da će menadžment Rudnika, kao i svi zaposleni, prepoznati ovu šansu za još intenzivnijim razvojem Pljevalja i Crne Gore", istakao je Đukanović.

On je dodao da samo predanim radom i većom posvećenošću možemo pametnije iskoristiti resurse kojima raspolažemo i poboljšati kvalitet života svakog pojedinca.

"To najbolje razumiju rudari, koji su izuzetno odgovorni i posvećeni ljudi. Upravo radeći tako prešli smo dug put od jedne od najmanje razvijene do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana danas, obnovili nezavisnost, postali članica NATO-a i ostvarili značajan napredak u procesu pristupanja EU. Uvjeren da dijelimo iste vrijednosti i viziju budućeg razvoja Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i želim sreću i nove uspjehe u daljem radu, i upućujem pozdrave svim učesnicima svečane akademije", poručio je Đukanović.

Preporučujemo za Vas