"TO JE OCJENA EKSPERATA"

Anđušić: Ispoštovane sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a i ODIHR-a

Na sastanku je, kako je naveo, bilo oprečnih mišljenja predstavnika opozicije i vladajuće koalicije u vezi sa nekim odrednicama u novom zakonskom rješenju, koje se dominantno tiču načina finansiranja i kreditiranja manjih političkih subjekata
422 pregleda 0 komentar(a)
Anđušić, Foto: Screenshot/Youtube
Anđušić, Foto: Screenshot/Youtube

Radna grupa koja se bavi izmjenom Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ispoštovala je sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a i ODIHR-a, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušića, navodeći da je to ocjena eksperata tih organizacija.

Anđušić je kazao da su im eksperti ODIHR-a na današnjem višesatnom sastanku dali dodatne smjernice i sugestije na zakonsko rješenje koje je Radna grupa pripremala prethodnih mjeseci unazad.

"Jedna od ključnih poruka sa sastanka je zaključak eksperata da smo mi kroz ovo novo zakonsko rješenje prije svega ispoštovali sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a, ODIHR-a i svih međunarodnih institucija koje su se bavile ovim pitanjima", navodi se u izjavi Anđušića.

Na sastanku je, kako je naveo, bilo oprečnih mišljenja predstavnika opozicije i vladajuće koalicije u vezi sa nekim odrednicama u novom zakonskom rješenju, koje se dominantno tiču načina finansiranja i kreditiranja manjih političkih subjekata.

"Ali se nadam da ćemo, kroz učešće eksperata, ali i kroz rad i dijalog, u narednom periodu naći zajedničko rješenje" dodao je Anđušić.

Preporučujemo za Vas