URA: Đukanović i njegova partija ne žele da se odreknu nekontrolisane, autokratske moći

"Đukanović bi rado da sakrije ono čemu crnogorska javnost gotovo svakodnevno svjedoči a to je kompromitacija najviših zvaničnika njegove partije, državnih institucija i njega samoga"
1598 pregleda 5 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA

Predsjednik Demokratske partije socijalista i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović, komentarom oko unutrašnjih političkih prilika u Crnoj Gori za Glas Amerike, potvrdio je još jednom da je jedan od najvećih političkih kameleona, ocijenili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Đukanović je u intervjuu za Glas Amerike rekao da u Crnoj Gori nema nikakve potrebe za prelaznom vladom.

Oni ukazuju da je Đukanoviću poprilično lako manipulisati sa neupućenima i onima koji do tančina nemaju predstavu šta se dešava u Crnoj Gori.

"Tako bi Đukanović rado da sakrije ono čemu crnogorska javnost gotovo svakodnevno svjedoči a to je kompromitacija najviših zvaničnika njegove partije, državnih institucija i njega samoga i to posebno od 2016. godine, poslije izbora koje on želi da predstavi kao slobodne. Valjda slobodne uz policijske akcije, svirene, objavu terorističkog napada i državnog udara i valjda uz iskazanu slobodnu volju građana uz sve ove okolnosti", poručili su iz ove partije.

Kažu da Đukanoviću nijesu strane neistine i manipulacije i da mu je pričanje istih omiljena disciplina.

„Htio bi on neupućenoj javnosti tobože da predstavi da nijedna zemlja na svijetu ne poznaje model „tehničke vlade“, a primjer ćemo naći samo od prije nekoliko godina, oko 150 km vazdušne linije od Crne Gore u Makedoniji. Problem za Đukanovića i njegovu partiju je druge prirode – ne žele da se odreknu nekontrolisane, autokratske moći i pristanu na kontrolu vlasti u većem vremenskom periodu jer bi tako došlo do revizije njihovog kriminala, korupcije, nepotizma, partitokratije, klijentelizma a ne do revizije slobodne volje građana, kako reče vječni predsjednik DPS-a“, pojašnjavaju iz GP URA.

Poručuju Đukanoviću ironično na kraju da bi bilo korisno po njega da pita svoje kolege iz ostalih zemalja da li poznaju zemlje modernog svijeta u kojima se vlast nije mijenjala 30 godina i u kojima za sve to vrijeme jedan čovjek predstavlja nekontrolisanu moć.

„Neka usput pita kolege i ima li negdje primjera da čovjek koji je ukaljan raznim aferama sa dokaznim materijalima, poput njega, pred svjetskom javnošću priča o demokratskim tekovinama i univerzalnim vrijednostima“, zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: