Potvrđeno pisanje "Vijesti": Pompeo u Crnoj Gori početkom oktobra

Pompeo će se sastati sa premijerom Duškom Markovićem, predsjednikom Milom Đukanovićem i ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem
7435 pregleda 12 komentar(a)
Pompeo, Foto: AP
Pompeo, Foto: AP
Ažurirano: 27.09.2019. 16:04h

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Majk Pompeo posjetiće Crnu Goru između 1. i 6. oktobra, potvrđeno je iz američke ambasade u Podgorici.

“Vijesti” su ranije objavile da će Pompeo početkom narednog mjeseca posjetiti Crnu Goru. Državni sekretar SAD će, kako je saopšteno iz ambasade, posjetiti Italiju, Svetu stolicu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Grčku od 1. do 6. oktobra.

On će se sastati sa premijerom Duškom Markovićem, predsjednikom Milom Đukanovićem i ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem.

“Državni sekretar će učestvovati na simpozijumu SAD-a i Svete stolice o partnerstvu sa religijskim organizacijama, na kojem će imati izlaganje. U privatnu aidijenciju primiće ga papa Franjo, a sastaće se i sa državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Parolinom i sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Galagerom. U Rimu državni sekretar će se sastati sa predsjednikom Matarelom, premijerom Konteom i ministrom vanjskih poslova Di Majom. Posjetiće, takođe, Abruco kako bi obišao dom svojih predaka”, saopšteno je iz ambasade SAD.

Nakon toga, Pompeo će doći u Crnu Goru, odakle će otići u Sjevernu Makedoniju, gdje će se susresti sa predsjednikom Pendarovskim, premijerom Zaevom i drugim vladinim zvaničnicima.

“Državni sekretar će, takođe, obići samostanski kompleks Presvete Majke Božje „Peribleptos“ tokom posjete Ohridskom jezeru. Konačno, državni sekretar će otputovati u Atinu, Grčka, gdje će se sastati sa premijerom Micotakisom, ministrom vanjskih poslova Dendiasom i ministrom odbrane Panajotopulosom”, saopšteno je iz ambasade SAD.

Bonus video: