Albanska alternativa pozvala albanske partije na zajedničko djelovanje

Smatraju da bi model Tuzi trebalo da bude "primjer svim Albancima u Crnoj Gori, a i šire"
3355 pregleda 2 komentar(a)
Predsjednik Albanske alternative, Nik Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić
Predsjednik Albanske alternative, Nik Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.09.2019. 20:24h

Albanska alternativa (AA) pozvala je na saradnju albanskih partija i na formiranje jedinstvene izborne liste za predstojeće izbore.

"Smatramo da bi model Tuzi trebao biti primjer svim Albancima u Crnoj Gori, a i šire. Cijenimo da samo na taj način možemo ostvariti svoje političke težnje, na svim nivoima", poručuju iz AA.

Predsjednišvo Albanske alternative održalo je danas sjednicu u Plavu kojom je predsjedavao predsjednik te partije Nik Đeljošaj.

"Na početku sjednice usvojena je odluka da se proširi opštinski odbor Plava sa tri nova istaknuta člana, a koje je predložio kordinator, Zog Sinanaj. Na sastanku su razmatrana važna pitanja i planovi, sa posebnim fokusom na saradnji nacionalnih subjekata za naredne političke procese", navodi se u saopštenju.

Detaljno je, ističu, razgovarano o predstojećim lokalnim izborima u Gusinju, kao i o parlamentarnim izborima, koji će se održati istovremeno, naredne godine.

"Takođe je izraženo zadovoljstvo funkcionisanjem albanske predizborne koalicije u Tuzima, sa DSA i DUA, potvrđujuci na ovaj način i dugoročni sporazum sa DSA, to jest Albanski Forum, za sljedeće parlamentarne izbore. Jedan od zaključaka sastanka Predsjedništva jeste maksimalna posvećenost Albanske alternative, i svih njenih struktura za zajedničko djelovanje i objedinjavanje albanskih partija za ove važne procese. Stoga apelujemo i na ostale nacionalne subjekte da podrže ovu ideju i da što prije sjednemo zajedno, sa jedinim ciljem, saradnja albanskih partija u jedinstvenu izbornu listu za naredne procese", navodi se u saopštenju Albanske alternative.

Bonus video: