"PITANJE GRANICE KOD ČAKORA RJEŠAVAĆEMO DOGOVOROM"

Haradinaj: Crna Gora je bila korektna sa Kosovom počevši od rata sa Srbijom

„Crna Gora je nakon dugo vremena promijenila smjer. U poslednjem ratu, neki od nas su kod njih našli utočište. Sada su priznali našu nezavisnost“, rekao je Haradinaj
10252 pregleda 26 komentar(a)
Haradinaj, Foto: Betaphoto
Haradinaj, Foto: Betaphoto

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj kazao je da će pitanje granice kod Čakora riješavati u dogovoru sa Crnom Gorom.

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova se sastao sa stavnicima Rugove kod Peći i razgovarao o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Kako je prenio portal Koha.net, Haradinaj je izjavio da je Crna Gora bila korektna sa Kosovom "počevši od rata sa Srbijom".

„Crna Gora je nakon dugo vremena promijenila smjer. U poslednjem ratu, neki od nas su kod njih našli utočište. Sada su priznali našu nezavisnost“, rekao je.

Komentarišući pitanje razgraničenja, Haradinaj je kazao da je bilo grešaka ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i vjerovao da će u saradnji s njima biti postignut dogovor da se isprave greške.

"Sada nam se dogodilo to sa granicom, kao iznenađenje. Znamo da su istorija i prošlost bili teški, želimo da stvari uredimo. Sa Čakorom je napravljena greška. Shvatili su da nije u redu i njihova dva lidera se ne protive da se to popravi“, rekao je on i istakao da "neće sebi reći da je nešto teško dok ne vrati svaki kamen Čakora".

Preporučujemo za Vas