Đukanović: Pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom je zaslužena evropska i euroatlantska perspektiva

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski je kazao da dvije zemlje dijele zajedničke ciljeve i iste poglede na region i šire
1180 pregleda 1 komentar(a)
Pendarovski i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Pendarovski i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

U vremenu nestabilnosti jako je važno čuvati, nadograđivati i prepoznavati vrijednosti koje dijelimo, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na večeri koju je u okviru zvanične posjete Sjevernoj Makedoniji priredio predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski.

"Utvrđen je temelj međusobnog povjerenja i pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom je zaslužena evropska i euroatlantska perspektiva", istakao je Đukanović.

Pendarovski je kazao da dvije zemlje dijele zajedničke ciljeve i iste poglede na region i šire.

On je iskazao zadovoljstvo u pogledu očekivane budućnosti u kojoj će obje zemlje imati jedinstven glas i zajedno se boriti za odbranu zajedničkih vrijednosti.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore pored Đukanovića, večeri su pored ostalih prisustvovali počasni konzuli Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Branko Azeski i Milorad Andrijašević.

Večera koju je priredio predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski
Sa večere(Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore)

"U razgovorima su detaljnije razmotreni dalji pravci i potencijali ekonomskog razvoja u kontekstu nacionalnih prioriteta i regionalnih odnosa i širih globalnih kretanja. Dvojica predsjednika su u zdravicama još jednom naglasili izuzetan kvalitet političkih odnosa, otvorenost, povjerenje i prijateljstvo", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Đukanović zvaničnu posjetu Skoplju završava danas susretom sa predstavnicima Crnogorske zajednice.

Bonus video: