Novo vozilo za ambasadu Crne Gore u Zagrebu

Ministarstvo koje vodi Srđan Darmanović bi u prvom kvartalu trebalo da potroši 225.000 eura na automobile za svoja diplomatsko-konzularna predstavništva
76 pregleda 4 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 09.03.2018. 10:10h

Vlada Crne Gore dala je saglasnost Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) da se vozilo ambasade u Hrvatskoj zamijeni novim.

“Kako se sada vozilo nalazi u kvaru, te da je prema procjeni servisera, u njegovo otklanjanje neophodno uložiti sredstva u iznosu od 7.800 eura, smatramo cjelishodnim otuđenje motornog vozila”, stoji u predlogu odluke.

Ambasadin “audi A6” je od strane jedna zagrebačke kompanije procijenjen na 3.300 eura. S obzirom da se na kupovinu novog automobila ne planira dati više od 36.000 eura, njegova kupovina će se, po uredbi, sprovesti putem neposrednog sporazuma.

Kako se navodi, šef diplomatskog predstavništva obavezan je prilikom donošenja odluke o pokretanju postupka javne nabavke putem neposrednog sporazuma da pribavi saglasnost generalnog sekretara MVP.

Ministarstvo koje vodi Srđan Darmanović bi u prvom kvartalu trebalo da potroši 225.000 eura na automobile za svoja diplomatsko-konzularna predstavništva.

Iz MVP su u novembru kazali “Vijestima” da su se na kupovinu novih vozila odlučili kako bi se zamijenio dotrajali vozni park u ambasadama.

Bonus video: