Maslenikov: Uložiti napore na normalizaciji odnosa Crne Gore i Rusije

"Potrebno je postojanje političke volje", rekao je Maslenikov
1628 pregleda 0 komentar(a)
Maslenikov i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Maslenikov i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Novi ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov istakao je da mu je posebna čast da predstavlja svoju zemlju u Crnoj Gori, državi sa kojom Rusija ima viševjekovne i tradicionalne odnose.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu Maslenikova.

"Od značaja za obje strane je da se ulože napori na normalizaciji odnosa, što je od interesa za građane. Potrebno je postojanje političke volje", rekao je Maslenikov

Brajović je, uz uvjerenje da će tokom njegovog mandata odnosi dvije države biti unaprijeđeni, čestitao ambasadoru stupanje na dužnost i poželio uspjeh u njegovom daljem radu.

"Prioritet Crne Gore je da razvija dobrosusjedsku saradnju kako sa državama regiona tako i sa ostalima, vodeći računa da svoju spoljnu politiku usaglašava sa stavovima Evropske unije. Crna Gora je zemlja članica NATO i predvodnik u procesu evropske integracije, što ne može biti smetnja za razvoj dobre ekonomske i političke saradnje i sa zemljama koje nisu članice tih saveza", ukazao je Brajović.

U saopštenju Skupštine se navodi da je imajući u vidu da je Skupština Crne Gore još 2017. godine formirala Grupu prijateljstva sa ruskom Dumom, sagovornici su se saglasili da značajnu ulogu u poboljšanju odnosa može imati parlamentarna diplomatija, te je u narednom periodu potrebno zajednički sagledati nove oblike saradnje.

Bonus video: