Suđić nazvao Timura Tmurnog "čudovištem u ljudskom obliku"

U otvorenom pismu Iliću, Suđić je konstatovao da se "nekada ugledna kotorska bolnica danas, zahvaljujući pojedinim ljekarima, čije se ponašanje u najmanju ruku može nazvati besprizornim i nevaspitanim, spustila na nivo od kojega se crveni Kotor"
5268 pregleda 23 komentar(a)
Suđić, Foto: Siniša Luković
Suđić, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Skupštine opštine Kotor Jovo Suđić (DPS) nazvao je odbornika Demokrata u kotorskom parlamentu, ljekara Gorana Jovanovića "čudovištem u ljudskom obliku".

On je zatražio od direktora Opšte bolnice u Kotoru dr Ivana Ilića da preduzme mjere protiv Jovanovića koji je ljekar u toj ustanovi.

U otvorenom pismu Iliću, Suđić je konstatovao da se "nekada ugledna kotorska bolnica danas, zahvaljujući pojedinim ljekarima, čije se ponašanje u najmanju ruku može nazvati besprizornim i nevaspitanim, spustila na nivo od kojega se crveni Kotor".

On je Jovanovića, koji je i pjesnik i satiričar i koristi pseudonim Timur Tmurni, optužio da se "ostrašćeno" bavi Suđićem i drugim javnim ličnostima čija mu se politika ne sviđa i da ih u svojim javnim nastupima, "satanizuje i vrijeđa, nastavlja sa klevetama ne birajući riječi, s ciljem da omalovaži i uvrijedi."

Dr Goran Jovanović
Dr Goran Jovanović(Foto: Facebook)

"Očekivao sam dr Iliću da ćete doći u SO Kotor ili ćete me makar, kao nekadašnjeg kolegu odbornika pozvati na razgovor, kako bismo ovaj problem pokušali prevazići. Smatram da ni vama lično mnogo ne smeta vrijeđanje ljekara i samozvanog satiričara, koji bi morao biti humanista, a ne čudovište u ljudskom obliku. Drugi to vide, nažalost ne i vi a ni ministar (zdravlja Kenan) Hrapović", stoji u Suđićevom otvorenom pismu koji je objavio Skala radio.

Vlasnik tog radija Slavko Mandić izgubio je već sudske sporove protiv Jovanovića koji je njegov rad satirično komentarisao.

Suđić zamjera Iliću što nije adekvatno reagovao na njegovo pismo iz juna kada se žalio na medijske nastupe Jovanovića.

Suđić je naglasio da je za njega Jovanovićeva stručnost kao ljekara "upitna".

On smatra da ne stoji ranija Ilićeva trvdnja da se niko od Jovanovićevih kolega ili pacijenata nije žalio na njegovo postupanje kao ljekara, istakavši da je Jovanović navodno, "verbalno nasrnuo na koleginicu (Brunu) Lončarević".

Lončarević je odbornica čija je podrška bila presudna za smjenu bivše vlasti u Kotoru, koju su nosile Demokrate.

Goranu Jovanoviću je nedavno opštinska DPS vlast zabranila da se pojavi kao jedan od najavljenih govornika na festivalu "Kotorski krug", čiji je vlast bila finansijer.

Bonus video: