Demokrate: Nastavlja se nezajažljivost nosilaca sistema

"U Crnoj Gori su odavno, poznato je, ismijane sve vrline i poštenje, ali kada Ustav ismijava Ustavni sud, čiji je zadatak zaštita ustavnosti, zakonitosti, ustavno-pravnog poretka, ljudskih prava i sloboda Ustavom zajemčenih, šta to govori, kakvu poruku šalje o našem sudstvu, ali i o našem društvu u cjelini?"
2198 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da afera "Stanovi" iz dana u dan dobija nove nastavke.

"Kao da cjelokupna javnost, uključujući i nezadovoljene funkcionere DPS-a, a pogotovo njihove glasače, nije dovoljno zgađena dosadašnjim tokom afere "Stanovi", ova afera, iz dana u dan, dobija nove i nove nastavke. Kao da do sada javni funkcioneri nisu uspjeli da demonstriraju svoju nezajažljivost u punom svjetlu, nastavljaju da je pokazuju i dalje. Danas je to učinio Ustavni sud, okarakterisavši kao diskriminatorsko i neustavno rješenje koje propisuje da sudija, ako hoće da konkuriše za drugi stan u Podgorici, stan koji je već dobio, van Podgorice, treba da vrati u stambeni fond", saopštile su Demokrate.

Demokrate pitaju da li je, uopšte, potrebno reći da se ovakvom odlukom ismijava Ustav Crne Gore?

"U Crnoj Gori su odavno, poznato je, ismijane sve vrline i poštenje, ali kada Ustav ismijava Ustavni sud, čiji je zadatak zaštita ustavnosti, zakonitosti, ustavno-pravnog poretka, ljudskih prava i sloboda Ustavom zajemčenih, šta to govori, kakvu poruku šalje o našem sudstvu, ali i o našem društvu u cjelini? Ako znamo da je predsjednik Ustavnog suda, Dragoljub Drašković, jedan od protagonista afere "Stanovi", koji je od države čašćen 85.800 eura, onda je jasno da je ovdje na snazi princip: "Ukoliko zakon nije na našoj strani, utoliko gore po zakon". Jasno je da se ovdje pravila mijenjaju u skladu sa nezajažljivim apetitima nosilaca sistema koji je uspostavio DPS. Ismijavanjem Ustava, donošenjem ovakve odluke, Ustavni sud je, ipak, ismijao samo sebe i time i formalno potvrdio da je i on samo još jedan pokušaj od institucije, i ništa više", zaključile su Demokrate.

Bonus video: