Berane: Usvojen rebalans budžeta

"Mi smo odgovorna vlast i nama se može vjerovati, zato i dobijamo podršku državnih i međunarodnih institucija“, rekao je Šćekić
1732 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice parlamena, Foto: Tufik Softić
Sa sjednice parlamena, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 10.10.2019. 19:21h

Odbornici vladajuće koalicije u Beranama Zdravo Berane (SNP, DF) u Demokratska Crna Gora, usvojili su danaas rebalans budžeta Opštine Berane, kojim je Budžet umanjen za preko tri miliona eura, za koliko je, kako je objašnjeno, Opština trebalo da se kreditno zaduži za potrebe sufinansiranja projekta izgradnje kolektora.

Očekuje se, kako je rečeno, da Vlada Crne Gore preuzme taj dug od tri miliona i time pomogne Opštinu Berane.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić ocjenio je da je potpuno čudno da odbornici DPS-a glasaju protiv te odluke, i „time glasaju protiv razvoja grada“.

"Odbornici Demokratske partije socijalsita u lokalnom parlamentu u Beranama ponašaju se potpuno drugačije nego njihove partijske kolege u drugim gradovima, kao da im nije stalo do razvoja Berana i kao da im je krivo što Vlada pomaže odgovornu beransku opozicionu vlast", kazao je Šćekić.

On je izrazio čuđenje kako se u tom parlamentu potežu pitanja kao što je izgradnja zgrade za penzionere, kada se zna da su, „dok ste vi bili na vlasti uplaćena sredstva od preko dvjesta miliona eura za zgradu za penzionere, i da su tada ta sredstva nestala“.

"Mi smo odgovorna vlast i nama se može vjerovati, zato i dobijamo podršku državnih i međunarodnih institucija“, rekao je Šćekić.

Današnja sjednica sazvana je po hitnom postupku i do druge polovine dana se čekalo da stigne saglasnost Ministarstva finansija Vlade Crne Gore na rebalans Budžeta opštine Berane, tako da je održana tek kasno popodne.

Bonus video: