Demokrate: Berane je duplo pobijedilo DPS

Obradović smatra da je nevjerovatno da su ustvrdili kako im dvostruki poraz daje zamajac za predsjedničke izbore
127 pregleda 11 komentar(a)
Novica Obradović, Foto: Demokrate
Novica Obradović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.03.2018. 16:41h

Porazom Demokratske partije socijalista, Berane je uistinu pobijedilo. Zapravo, Berane je duplo pobijedilo DPS, ocjenjuje Novica Obradović, predsjednik OO Demokrata Berane.

"Kako to mizerno izgleda kad DPS sam sebe hrabri i tješi, najbolje se moglo vidjeti kroz njihovo posljednje saopštenje za javnost kojim su pokušali da izbjegnu da makar semi sebi priznaju da su poraženi", smatra Obradović.

"I po ko zna koji put nakon što dožive nokaut, DPS po principu „lopov na ulici viče držite lopova“, u tragikomičnom stilu, svoju krivicu za poraz prebacuje na druge. I onda slijedi paradoks nad paradoksima: DPS, čiji su najviši državni i lokalni funkcioneri priznali da su šefovi i članovi organizovanih kriminalnih grupa, optužuje nekoga za političku korupciju. Oni koji su patentirali korupciju u Crnoj Gori i koji su od kupovanja odbornika do kupovanja poslanika dobro ispekli taj zanat u sferi politike, bez ikakvih dokaza i uz glupe konstatacije nekome poturaju i lijepe etiketu? Oni koji u toku izbornog procesa na sve načine, od kojih je ogromna većina nedozvoljena, prekrajaju izbornu volju građana, pa čak i na sam izborni dan instaliraju svojevrsne otkupne stanice, da govore o korupciji? u isto vrijeme - smiješno i jadno. Na taj način samo pokazuju da se od sinoćnjeg nokauta još uvijek nisu oporavili, pa su izgubljeni i u prostoru i u vremenu", dodaje se u saopštenju.

Obradović smatra da je nevjerovatno da su ustvrdili kako im dvostruki poraz daje zamajac za predsjedničke izbore.

"Stvarno treba biti žestoko dezorjentisan kako bi se sa ovakvim kontradiktornim fluskulama izašlo u javnost. Toliko su sigurni u pobjedu njihovog kandidata i toliko ih, kako kažu, ne interesuje kandidat opozicije, da su već neko vrijeme na muci ko bi to uopšte mogao biti. Jasno je i zbog čega. Niko neće iz redova DPSa da svjesno uđe u poraz. Imajući u vidu sve ono što su radili od dana kada je bilo jasno da će izvršiti pravno nasilje u DIKu, odbrana opozicione pobjede u Beranama dodatno dobija na značaju. Ono što smo im i govorili, pokazalo se kao suva istina – Beranke i Beranci nisu na prodaju. Jedan čuveni kantautor sa naših prostora bi rekao: „Džaba vam novci, moji sinovci“", zaključuje se.

Bonus video: