Osuđivani turski "investitor" koji je bio gost Vlade, obilazio Crnu Goru uz muziku iz "Kuma"

Pekeru je u Turskoj suđeno zbog više krivičnih djela, ali i u slučaju Ergenekon u kom se optuženima na teret stavljalo učešće u terorističkoj organizaciji
16160 pregleda 19 komentar(a)
Sedat Peker sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem, Foto: Instagram
Sedat Peker sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem, Foto: Instagram
Ažurirano: 14.10.2019. 15:27h

Osuđivani turski "investitor" Sedat Peker, koji je posjetio Crnu Goru, i bio gost Vlade Crne Gore, na svom Instagram profilu podijelio je dva videa iz vožnje kroz našu zemlju.

Na oba video snimka Pekerove vožnje , na kojoj se vidi i njegova pratnja. On je izabrao muzičku podlogu iz kultnog filma "Kum".

Pekeru je u Turskoj suđeno zbog više krivičnih djela, ali i u slučaju Ergenekon u kom se optuženima na teret stavljalo učešće u terorističkoj organizaciji, nezakonito posjedovanje oružja i podsticanje na oružanu pobunu protiv tadašnjeg predsjednika Vlade Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegove Partije pravde i razvoja.

Sedat Peker kroz Crnu Goru
Sedat Peker kroz Crnu Goru(Foto: Instagram)

Portal “Ahval” objavio je da je od izlaska iz zatvora 2014. godine postao veliki pristalica aktuelnog predsjednika Erdogana.

Mediji navode i da je “tvrdolinijaški turski nacionalista” uoči izbora držao govore podrške Erdoganu.

Njega je u zgradi Vlade dočekao potpredsjednik Rafet Husović, ali i ministar turizma Osman Nurković.

Iz Markovićevog kabineta nijesu odgovoili da li je Peker zvanično posjetio predstavnike Vlade, na čiji predlog je realizovana posjeta, koji je povod posjete i sa kim je sve, osim sa Husovićem, razgovarao.

Ostali su nijemi i na pitanje da li je Peker koji se sastao sa Husovićem ista osoba koja je prema pisanju turskih medija osuđena za više krivičnih djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije i kom je suđeno za pokušaj ubistva, ali i na pitanje da li je potpredsjednik Vlade znao za njegovu kriminalnu prošlost.

Bez odgovora ostalo je i pitanje da li je neko od Husovićevih savjetnika bio dužan da ga upozori na to sa kim se sastaje. Iz Uprave policije danima nijesu odgovorili “Vijestima” kada je i na kom graničnom prelazu Peker ušao u Crnu Goru.

Bonus video: