Brajović i Hisa: Crna Gora i Kosovo dijele zajedničku evropsku i evroatlantsku perspektivu

Dodaju da je Hisa izrazio zahvalnost za podršku koju je Crna Gora ukazala njegovoj zemlji, posebno u oblasti EU integracije
734 pregleda 0 komentar(a)
Brajović i Hisa, Foto: Igor Sljivančanin
Brajović i Hisa, Foto: Igor Sljivančanin

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novog ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Iljbera Hisu, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

"Predsjednik Brajović je čestitajući stupanje na dužnost ambasadoru, ocijenio da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da dvije zemlje dijele zajedničku evropsku i evroatlantsku perspektivu koja doprinosi stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Predsjednik Brajović je izrazio želju da pokazana izborna volja građana na prijevremenim parlamentarnim izborima bude osnov daljih reformskih procesa, uz očekivanje da će nakon formiranja nove vlade pregovori sa Srbijom biti intenzivirani. Govoreći o evropskoj integraciji, Brajović je istakao da Crna Gora kao lider u ovom procesu ostaje otvorena za razmjenu informacija i prenos znanja i iskustava. U tom kontekstu, istakao značaj potpisivanja Sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Kosova u kontekstu pristupanja EU, od marta 2019", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta,

Dodaju da je Hisa izrazio zahvalnost za podršku koju je Crna Gora ukazala njegovoj zemlji, posebno u oblasti EU integracije.

"Sagovornici istakli važnost daljeg snaženja parlamentarnih odnosa, što je dobra osnova za dalje jačanje ekonomske saradnje", zaključeno je.

Bonus video: