"VDT i SDT NASTAVLJAJU DA ZAOBILAZE EKLATANTNE SLUČAJEVE"

Jovović: Krajnji trenutak za istinsku borbu protiv sistemske korupcije

Pobjeda u borbi protiv korupcije i kriminala značiće i više novca koji ostaje u zajedničkom budžetu svih građana, kazao je član Predsjedništva Demosa
805 pregleda 2 komentar(a)
Jovović, Foto: Demos
Jovović, Foto: Demos

Potvrda sistemske korupcije koja je obuzela sve grane vlasti ogleda se i u neaktivnosti sudova, tužilaštva, policije i Agencije za sprječavanje korupcije, ocijenio je Igor Jovović, član Predsjedništva Demosa.

"Iako su vlasti već dugo upoznate sa izvještajem američke finansijske agencije "Global Financial Integrity" da je iz Crne Gore periodu od 2002. do 2011. godine neregularnim tokovima iznijeto skoro 4,3 milijarde američkih dolara, VDT i SDT nastavljaju da zaobilaze eklatantne slučajeve ili, pak, vode predmete bez epiloga. Pritom, ne snose odgovornost za svoj rad, uživajući u brojnim privilegijama koje su vezane za njihove visoke funkcije, a na račun osiromašenih građana Crne Gore", kazao je Jovović.

"U Crnoj Gori, zemlji kandidatu za članicu EU, generalni sekretar predsjednika države ostaje na funkciji iako je pred očima građana Crne Gore uzeo mito u iznosu od 100.000 eura. Cijela Crna Gora zna da je novac je služio za podmićivanje i kupovinu glasova. Vršilac dužnosti VDT-a je osoba čiji je sekretar priznao da je uzimao desetine hiljada eura, za korumpiranje Vrhovnog državnog tužilaštva. Zanimljivo bi bilo saznati i ko je odgovoran i ko vrši bezbjednosne procjene pri zapošljavanju partijskih aktivista duboko upletenih u korupcionaške radnje, na ovako delikatna radna mjesta. Dok nas predsjednik obmanjuje da je stvorio uslove za bavljenje privatnim biznisom, baš njegov sin džepove puni direktno iz crnogorskog budžeta i zajedničkih sredstava građana Crne Gore. Djeca osiromašenih građana za to vrijeme prinuđena su napuštati svoju zemlju, a posao i bolje životne uslove tražiti u inostranstvu", dodaje on.

Demos, ističe Jovović, ima nultu toleranciju prema korupciji i kriminalu.

"Kao društvo želimo da krenemo napred, zato je naša obaveza da pobijedimo u borbi protiv korupcije i kriminala koji razaraju našu zemlju. Pobjeda u ovoj borbi značiće i više novca koji ostaje u zajedničkom budžetu svih građana. Iskorijenjavanje ove dvije pošasti, nakon smjene vlasti značiće da smo kao pojedinci i generacija uspjeli, jer smo izgradili državu koja pripada svim građankama i građanima Crne Gore", zaključio je Jovović.

Preporučujemo za Vas