Pepić: Ne pristajemo na nove manipulacije, Tuzi da preuzmu sva javna preduzeća

Pepić kaže da je ideja DPS-a da im natovare troškove od preduzeća koje slabo prihoduju, "a recimo pijacu i Vodovod žele da zadrže, tj. ona preduzeća od kojih se stvara profit"
3289 pregleda 1 komentar(a)
Eldin Pepić, Foto: URA
Eldin Pepić, Foto: URA

U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Tuzima, "osim što nije imao čime da se pohvali, Đukanović je pričao bajke iz 90’ a u svom maniru, morao je nešto izmisliti", kazao je danas sekretar Inicijalnog odbora URA Tuzi Eldin Pepić.

“Tada je rekao da misli na građane Malesije i da je zbog njih čekao pravi trenutak za osnivanje samostalne opštine. Kako je posvećen građanima Malesije svjedoci smo zadnjih dvadeset godina permanentnih prevara, ali tu nije kraj podmetanjima. I ako su Tuzi postala samostalna opština, u DPS ne žele još prenijeti sve zakonske nadležnosti na nju. Tako građanima najmlađe opštine žele predati samo pojedina preduzeća poput KIC “Malesija” i Komunalne usluge”, ističe Pepić.

Pepić kaže da je ideja DPS-a da im natovare troškove od preduzeća koje slabo prihoduju, "a recimo pijacu i Vodovod žele da zadrže, tj. ona preduzeća od kojih se stvara profit."

“Valjda opet misle da će neko povjerovati da treba čekati neki bolji trenutak. Međutim, kasno je za manipulacije, nas ta njihova “ljubav” apsolutno više ne zanima. Nikada ne smijemo niti ćemo pristati da nam oduzmu ono što nam pripada. Stoga su u potpunosti opravdani zahtjevi izvršne vlasti u Tuzima da sva preduzeća pređu u njihovu nadležnost. To je od od velike važnosti za razvoj naše opštine i faktor stavranja održivog sistema upravljanja”, zaključuje on u saopštenju.

Bonus video: